Hür Okulları Eğitim ve Öğretimde Farkın Adresi

Büyükçekmece Hür Okulları yöneticileri yerel basın mensuplarıyla biraraya geldi.

BÜYÜKÇEKMECE 6.08.2020 23:14:50 0
Hür Okulları Eğitim ve Öğretimde Farkın Adresi

Büyükçekmece’ özel anadolu, ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesi olmak üzere 4 dalda eğitim ve öğrenim alanında faaliyet gösteren Hür Okulları yöneticileri gazetecilerle bir araya geldi.

Düzenlenen programda Hür Okulları kurucusu Abdullah Devecioğlu, 2016 yılında kurucusu olduğu Hür Okulları’nın yeni nesil eğitim sistemi parolasıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerine başladığını belirterek okullar hakkında bilgiler verdi.

Devecioğlu “Hür Okulları’nın İstanbul' un hatta ülkemizin en organik okulu olması için ekip arkadaşlarımla birlikte çalışıyoruz. Öğrenci kardeşlerimize yaşadığı ülke topraklarında nelerin yetiştiğini bitki, sebze ve meyva nasıl yetiştirilir ve ürün haline gelir bu konuda bilgilendirmek, hayvan sevgisini aşılamak ve bu gibi konularda bilgilendirmek için çalışıyoruz” dedi..

Hür Okulları Genel Müdürü Ülven Şahin de yaptığı konuşmada toplum değerleriyle yoğrulan, akademik anlamda kendini  geliştirmiş, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, yarınlarımızın aydınlık geleceğini yetiştirmek amacında olduklarını ifade etti.

Genel Müdür Şahin şunları söyledi "Okulumuz bünyesinde birçok aktiviteyi barındırmakta. Farklı, alışılmışın dışında bir bakış anlayışıyla aile ortamının yaşatıldığı ve öğrencisi, öğretmeni, personeli ve mezunu olmaktan gurur duyulan, yaşam konseptli bir eğitim kurumu olmak en büyük hedefimiz." ifadesini kullandı.

Hür Okulları Genel Koordinatörü Gülçin Akan da “Burası normal bir okul olmanın ötesinde tam donanımlı bir eğitim kampüsü. Yaparak, uygulayarak ve yaşayarak öğrenme modeli uygulayan tek okul olduğumuzu söyleyebilirim. Hür Okulları normal dersler dışında tarım alanında bitkileri tanıma ve yetiştirme, ata binme, ok atma, futbol ve diğer tüm spor aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri  bir eğitim yuvası. Burası aynı zamanda hayvanlar alemi hakkında ve botanik alanında eğitiminin verildiği bir eğitim tesisi” dedi.

Gazeteciler Okul Yıllarına Döndü

Konuşmaların ardından Hür Okulları Genel Müdürü Ülven Şahin basın mensuplarını organik bahçelerini ve sosyal ve spor alanlarını gezdirdi. Basın mensupları minik öğrencilerin sıralarına oturarak anılarını tazelerken hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.