EN TEMİZ KURBAN ÇADIRI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri?nde düzenlenen ?En Temiz Çadır? sahipleri ödüllendirildi. En temiz olan çadırların altınla ödüllendirildiği törende, çadır sahiplerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkü

BEYLİKDÜZÜ 20.07.2021 14:10:15 0
 EN TEMİZ KURBAN ÇADIRI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Beylikdüzü Belediyesi tarafından, Yakuplu Mahallesi Ambarlı Tır Parkı’nda kurulan Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde ödül heyecanı yaşandı. Toplam 20 bin m2’den oluşan alanda Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar gerekli muayenelerden geçirildikten sonra, evrakları kontrol edilerek alana alındı. Gün içinde alanda incelemeler yapan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, hayvan sahipleriyle tek tek sohbet ederek bilgi aldı. Alanda ilaçlama, temizleme, bakım ve alt yapı gibi tüm gerekli işlemler tamamlanırken Arife günü gelenekselleşen “En Temiz Çadır” ödülleri de gerekli takip ve incelemeler sonucu sahiplerini buldu. 7.si düzenlenen, büyükbaş ve küçükbaş çadır sahiplerinin ödüllendirildiği törende, büyükbaş çadırlarında 1.ye tam, 2.ye yarım, 3.ye çeyrek altın verilirken küçükbaşta 1. olan çadır sahibine ise çeyrek altın hediye edildi. Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Müslüm Akülker, Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Aytekin Duriç ve birim müdürlerinin de katıldığı ödül töreninde konuşan Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Alanı işletmecisi Gürsel İlgüz başta Beylikdüzü Belediyesi olmak üzere alanda emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür etti. 

 

“Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

 

Kurban alanında bulunan çadır sahiplerine gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eden Beylikdüzü Belediyesi Başkan Vekili Müslüm Akülker, “Burada amacımız Beylikdüzü ve İstanbul halkına hijyenik ve sağlıklı bir hizmet sunmak. Diğer kurban alanlarını ziyaret ettim inanın buralar ile kıyaslamak mümkün değil. Geçen sene İstanbul’un en temiz kurbanlık alanı seçildik. Bizlerin yaptıkları kadar siz hayvan sahiplerinin de emekleri söz konusu çadırları temiz tuttunuz, hayvanlarınıza baktınız gerekli temizlik ve bakımı sağladınız hepinize teşekkür ederim. Sizlerin kilometrelerce uzaktan buraya gelip ekmeğinizi kazanmak için mücadele ettiğinizi görüyorum. Beylikdüzü Belediyesi olarak sizlere elimizden gelen tüm desteği sağlamaya devam edeceğiz. Belediyemizin tüm birimlerinden görevli olan ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah seneye burada yine aynı duygu ve güzellikte hep birlikte olacağız. Hepinizin Kurban Bayramını kutluyorum ve hayırlı bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmaları yapıldı

 

Beylikdüzü Belediyesi aynı zamanda ilçedeki kabristanların temizlik ve bakım işlemlerini de özenle gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle mezarlıkların kireçleme, budama, ot yolma, çim biçme, yol, parke-kilit taşı gibi bakımları yapılırken, yabani otlardan kaybolan mezarlıkların ortaya çıkartılması için ise ot biçme çalışmaları aralıksız olarak sürdü. Tüm bakım onarım çalışmalarının yanı sıra Belediye tarafından her bayram olduğu gibi bu bayram da ilçedeki tüm mezarlıklarda Kuran-ı Kerim okutularak dua edildi.