"Büyükşehir Belediyesi' ne Teşekkür Ediyorum"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi?nin Büyükçekmece' nin pek çok bölgesinde eş zamanlı olarak sürdürdüğü yatırım ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

BÜYÜKÇEKMECE 9.09.2020 19:19:00 0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi, İSKİ Genel Müdürlüğü ile Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nca Büyükçekmece genelinde sürdürülen çalışmalar, kentin artan nüfus yapısına göre projelendirilen geleceğe dönük altyapı ve ulaşım gibi önemli sorunların çözümüne yönelik.

 

Depreme dayanıklı kollektör hattı döşeniyor

 

İSKİ’nin Büyükçekmece’de başlayan ve devam eden çalışmaları şunlar:

Kordonboyu’nda 3 ayrı noktadan başlatılan depreme dayanıklı kollektör hattı yenileme çalışması, Mimaroba – Sinanoba atık su ve yağmur suyu hattı, Türkoba mahallesi atık su ve yağmur suyu hattı çalışması, Albatros önünde başlatılan imalat çalışmaları, Güzeltepe Caddesi’nden itibaren başlatılan içme suyu hattı çalışması ve Ahlat deresi ıslah çalışması. Ayrıca İSKİ, Kemerdere - Serinpınar atık su ve yağmur suyu hattı çalışmasına da önümüzdeki günlerde başlayacak.

Geçmiş dönemde yapılamayanlar yapılıyor

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ve Büyükçekmece Belediyesi’nin birlikte sürdürdüğü yol çalışmaları ise şu şekilde: Güzelbahçe Caddesi’nin asfaltlama çalışması, geçmiş dönemlerde yapılamayan ve 7 yıldır bölge halkının çilesi haline dönüşen Pınartepe Mahallesi, Atatürk Caddesi yol genişletme ve kaldırım çalışması, yine geçmiş dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından yarım bırakılan Yeni Çakmaklı yolu (Behçet Kemal Çağlar Caddesi), Çakmaklı Mahallesi, Hasat Sokak asfaltlama çalışması, Güzelce Mahallesi, Yoğurthane Caddesi’nin asfalt ve kaldırım çalışmaları, Mimaroba – Sinanoba bağlantı yolları. 

 

“Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum”

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ve İSKİ tarafından koordineli olarak yürütülen atıksu ve yağmur suyu kanalı, içme suyu hattı, yol genişletme, yenileme, asfaltlama, kaldırım, tretuvar, peyzaj ve aydınlatma gibi çalışmaları sık sık yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Şehrimizin geleceğini şekillendirecek bu projeleri Büyükçekmece’mize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na, İSKİ Genel Müdürlüğü’ne, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’na ve emeği geçen herkese Büyükçekmece ailem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.