Büyükçekmece`de Zafer Kupası sona erdi

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ve 30 Ağustos Zafer Bayramı`nda finali yapılan Zafer Kupası Turnuvası sona erdi. T

SPOR 31.08.2016 09:52:37 0
Büyükçekmece`de  Zafer Kupası  sona erdi

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ve 30 Ağustos Zafer Bayramı`nda finali yapılan Zafer Kupası Turnuvası sona erdi. Turnuvaya 20 takım katılırken, final Büyükçekmece ve Kayaşehir takımları arasında oynandı. Maçı kazanan Büyükçekmece takımı, kupayı Belediye Başkanı Hakan Akgün`ün elinden aldı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ve 30 Ağustos Zafer Bayramı`nda finali yapılan Zafer Kupası Turnuvası sona erdi. Turnuvaya 20 takım katılırken, final Büyükçekmece ve Kayaşehir takımları arasında oynandı. Maçı kazanan Büyükçekmece takımı, kupayı Belediye Başkanı Hakan Akgün`ün elinden aldı.

Büyükçekmece Spor Kompleksi`nde yapılan ve finalinin Zafer Bayramı`nda oynanmasına kararlaştırılan turnuvada bir ilk yaşandı. Final karşılaşması oynanırken eski futbolculardan oluşan Veteran takımı da aynı anda bir gösteri maçı yaptı. Aralarında milli takımda da forma giymiş birçok futbolcuda bulunan Veteran takımına ayrıca emekli Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katıldı.

Onar dakikalık iki devre halinde yapılan maç sonunda açıklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Tarihimizin altın harflerle yazılmış bir destanıdır, sonucudur ve sonucunda da Cumhuriyet ilan edilmiştir. Bu bayramı bize bağışlayan ve bu vatanı kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm Cumhuriyet şehitlerimizi minnetle, şükranla anıyoruz. Tüm ulusun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Büyükçekmece ve çevresindeki genç ve çocuklardan oluşan `Zafer Turnuvası` ile bayramı sonuçlandırdık. Daha önce Zafer Haftası içerisinde başlayan müsabakalar bugün sonuçlandı. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncülere kupalar verildi. Arkasından da memleketimizin çok değerli milli futbol takımımızda oynamış, büyük kulüplerimizde oynamış eski muhteşem futbolcularımızla burada bir maç yaptık. Ve bunu da bundan sonra geleneksel hale getirdik. Dolayısıyla geçmişte bizleri televizyon ve radyo başlarına kilitleyen çok önemli futbolcuları burada Büyükçekmece`de bir araya getirdik. Futbolcuları tekrar sahaya çıkartmak, onlarla beraber geçmişleri, geçmiş günleri anmak ve hatırlamak, vatandaşlarımıza o günleri bir bakıma hatırlatmak uğruna bu müsabakaları yaptık. Daha önce yapıyorduk ama bugün özellikle 30 Ağustos Zafer Bayramı`nda bunu özel olarak planladık ve bundan sonra her 30 Ağustos Zafer Bayramı`nda geçmişteki yetişmiş olan bu milletin birçok bölgesinden çıkmış futbolcularımızı burada ağırlayacağız" dedi.

"30 Ağustosların çok büyük önemi var"

Veteran takımda yer alan eski Beşiktaşlı futbolcu Ulvi Güveneroğlu, "30 Ağustos Zafer Bayramı Türk milletine hayırlı uğurlu olsun. Özellikle bugünlerde çok muhtaç olduğumuz birlik ve beraber adına 30 Ağustosların çok daha kapsamlı bir şekilde kutlanması, milletimiz adına da çok büyük bir değer. Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletine armağan ettiği bu güzel ülkemize, bu güzel bayrağımıza ve bu güzel vatanımızı 30 Ağustoslarla anarak bu şekilde bu işlere sahip çıkarak ülkemizin gelişmesine daha büyük şekillerde daha büyük yerlere gelmesine de vesile olması namına 30 Ağustosların çok büyük önemi var. Değerli Başkanımız Hasan Akgün`ün de katkıları çok büyük. Burada gördüğünüz gibi çevre ilçelerden gelen bir sürü takımlar var. Burada Zafer Bayramı`nı kapsayacak şekilde kutlamalarla birlikte futbol müsabakaları, onun neslinde çocukları, çocuklar ile büyükleri, büyükler ile de milletimizi bir araya toplamak adına çok güzel bir etkinlik" şeklinde konuştu.

Veteran takımında yer alan emekli Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan`a Başkan Hasan Akgün tarafından plaket verilirken, futbolculara ise Büyükçekmece`nin simgesi olan köprü şeklindeki plaket takdim edildi. Müsabaka sonunda Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Veteran takımındaki futbolcular hatıra fotoğrafı çektirdi.