Büyükçekmece Modern ve Geniş Yollara Kavuşacak

Uzun yıllar üvey evlat muamelesi yapılan Büyükçekmece?de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi?nce başlatılan hizmet atağı pek çok bölgede eş zamanlı olarak sürdürülürken, ilçe adeta bir şantiye görünümüne kavuştu.

BÜYÜKÇEKMECE 29.09.2020 18:44:15 0
Büyükçekmece Modern ve Geniş Yollara Kavuşacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi, İSKİ Genel Müdürlüğü ile Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nca Büyükçekmece genelinde sürdürülen çalışmalar, kentin artan nüfus yapısına göre projelendirilen geleceğe dönük altyapı ve ulaşım gibi önemli sorunların çözümüne yönelik.

 

İSKİ’den dev projeler

 

İSKİ’nin Büyükçekmece’de sürdürdüğü en önemli çalışmalarından biri depreme dayanıklı kollektörlerin döşenmesi. Kordonboyu’nda 3 ayrı noktadan başlatılan depreme dayanıklı kollektör hattı yenileme çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca Mimaroba – Sinanoba atık su ve yağmur suyu hattı, Türkoba mahallesi atık su ve yağmur suyu hattı çalışması, Güzeltepe Caddesi’nden itibaren başlatılan içme suyu hattı çalışması ve Ahlat deresi ıslah çalışması İSKİ’nin Büyükçekmece’de başlattığı çalışmalar. Kemerdere - Serinpınar atık su ve yağmur suyu hattı çalışmasına da önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

Modern ve geniş yollar yapılıyor

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ve Büyükçekmece Belediyesi’nin birlikte sürdürdüğü yol çalışmaları sayesinde ilçe genelinde modern ve geniş yollara kavuşuyor. Bu çalışmalar Güzelbahçe Caddesi’nin asfaltlama çalışması, geçmiş dönemlerde yapılamayan ve 7 yıldır bölge halkının çilesi haline dönüşen Pınartepe Mahallesi, Atatürk Caddesi yol genişletme ve kaldırım çalışması, yine geçmiş dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından yarım bırakılan Yeni Çakmaklı yolu (Behçet Kemal Çağlar Caddesi), Çakmaklı Mahallesi, Hasat Sokak asfaltlama çalışması, Güzelce Mahallesi, Yoğurthane Caddesi’nin asfalt ve kaldırım çalışmaları, Mimaroba – Sinanoba bağlantı yolları.

“Tarihi projeler hayata geçiriliyor”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ve İSKİ tarafından koordineli olarak yürütülen atıksu ve yağmur suyu kanalı, içme suyu hattı, yol genişletme, yenileme, asfaltlama, kaldırım, tretuvar, peyzaj ve aydınlatma gibi çalışmaları sık sık yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uzun zamandır üvey evlat muamelesi gören, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanamayan Büyükçekmece’de tarihi projeler hayata geçiyor. Şehrimizin geleceğini şekillendirecek bu projeleri Büyükçekmece’mize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na, İSKİ Genel Müdürlüğü’ne, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’na ve emeği geçen herkese Büyükçekmece ailem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.