Büyükçekmece' de Depremde Hasar Alan Üç Bina Yıkıldı

Beklenen Marmara depremine karşı hazırlıklarına hız kazandıran Büyükçekmece Belediyesi ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor.

BÜYÜKÇEKMECE 7.04.2021 14:34:00 0
Büyükçekmece

Beklenen Marmara depremine karşı hazırlıklarına hız kazandıran Büyükçekmece Belediyesi ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor.

 

Atatürk Mahallesi’ndeki 3 blok, 5 kat ve 28 bağımsız bölümden oluşan hasarlı ve riskli yapıların yıkımı kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirildi.

 

“Kimsenin hayatını kaybetmesini istemiyoruz”

 

Olası İstanbul depreminden en fazla etkilenecek ilçelerden biri olan Büyükçekmece’de depreme hazırlık çalışmaları devam ediyor. 1999 depreminden bugüne kadar 25 bin konutun kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yenilendiği Büyükçekmece’de hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Belediye ve vatandaş işbirliğiyle sürdürülen depreme hazırlık çalışmaları kapsamında son Marmara depreminde hasar gören 3 bina daha belediye ekiplerinin gözetiminde yıkıldı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, “Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam etmekte. Bugünde görmüş olduğunuz bu arkamızdaki 3 bloktan ve 28 daireden oluşan sitenin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bizler belediye olarak vatandaşla el birliği içerisinde haftada en az 1 yada 2 sitenin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Depremin ne zaman olacağı belli değil. Belki 10 sene sonra belki 10 gün sonra belki 10 dakika sonra dolayısıyla herkesin bu konuda çok hassas ve duyarlı olması gerekiyor. Binaların testlerini yaptırmaları gerekiyor. Eğer binaları depreme dayanıksız ise bizim belediye olarak vereceğimiz katkılarla yasal mevzuatlar çerçevesinde binalarını bir an önce yenilemeleri gerekiyor. Biz vatandaşlarımızın binalarının altında depremde kaybedilmesini istemiyoruz. Kimsenin hayatını kaybetmesini istemiyoruz” dedi.  

 

“Artık deprem korkusu olmadan rahat bir şekilde evlerinde yatarlar”

 

Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet eden Teknik Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz belediye olarak bu yasal mevzuatlar çıkmadan çok daha önce 1999 üzücü depreminden sonra hemen start vermiştik kentsel dönüşüme yaklaşık bugüne kadar 25 bin civarında bağımsız bölümün yenilenmesini sağladık. Dediğim gibi depremin ne zaman olacağı belli değil vatandaşlarımız ne olur bu konuda hassas olsunlar. Binaların yenilenmesi noktasında bizim ne yapmamız gerekiyorsa yapılması noktasında her türlü şeye biz destek veriyoruz. Bugün yıkımını gerçekleştirdiğimiz binalar 1999 depreminden önce yapılmış binalar. Hemen yan tarafında yine aynı sitenin 4 bloğu daha var. Şuanda onun işlemleri de devam ediyor. Bu binalar deprem risk analizi yapıldığında riskli bina olarak çıktı. Vatandaşlarımızla yardımcı oldular bu noktada. Bizde belediye olarak destek verdik ve bugünde yıkımını gerçekleştiriyoruz. İnşallah buradaki insanlar en kısa sürede yeni binalarına kavuşurlar. Artık deprem korkusu olmadan rahat bir şekilde evlerinde yatarlar.


Anahtar Kelimeler: Büyükçekmece Hasan Akgün