Büyükçekmece Belediye Meclisi "Atatürk ortak değerimizdir"

Büyükçekmece Belediyesi?nin Haziran ayı Meclis toplantısının birinci oturumu Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti

1.06.2021 13:50:08 0
Büyükçekmece Belediye Meclisi

.

 

Ayasofya Camii’nde hafızlık eğitimlerini tamamlayan 136 öğrenci için düzenlenen törende Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuyan imam Mustafa Demirkıran’a gösterilen tepki meclis gündemine oturdu.

 

“Şiddetle ve nefretle kınıyorum”

 

İmam Mustafa Demirkıran’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Ayasofya’da yaptığı hareketleri ve söylemleri kınayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu: “Bu ülkenin kurucusu bitmekte olan Osmanlı’nın külleri üzerine modern Türkiye Cumhuriyeti’ni milletiyle kentleşerek Kuvayı Milliye ruhuyla kuran ve 1938’de aramızdan ayrılırken de kurduğu ilk günden itibaren de Türk gençlerine armağan eden ve bunu yükseltin, çalışın çağdaş medeniyet düzeyinden kopmayın diyen Gazi Mustafa kemal Atatürk’ü hiç yakışık almayacak şekilde bir din adamı olarak tenkit etmesi veya Atamıza hiçbir şekilde uymayan, Türk milletini derinden yaralayan bu sözlerden ötürü imam Mustafa Demirkıran’ı şiddetle, nefretle kınıyorum. Dedelerimizin Çanakkale’de ve yurdun her yerinde bu vatan için kendini feda etmiş şehitlerimiz adına da şiddetle, nefretle kınıyorum. Din adamları ister papaz olsun ister imam olsun ister müezzin olsun topluma nefret tohumları değil toplumun hangi dinden olursa olsun birbirlerini kucaklamalarını sağlayacak ifadeler kullanması gerekir. Bu nedenle hiçbir din damına yakışmayacak ifadeler hele ki hoşgörü üzerine kurulmuş olan İslam dininin görevlilerinden birsinin söylemesi, bu şekilde tavır takınması milletimizi derinden üzmüştür. Bu nedenle şiddetle ve nefretle şahsım adına kınıyorum.”

 

“Atatürk’e yapılan her hakareti kınıyoruz”

 

Mecliste grupları adına söz alan Grup Başkanvekilleri de Atatürk’ün Türkiye’nin ortak değeri olduğunun altını çizerek; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan hakaret içeren söylemleri şiddetle kınadı.

CHP Grup Başkanvekili Ahmet Şahin tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Unutmayalım ki İstanbul’u Fatih Sultan Mehmet fethetmiştir. İstanbul’u işgalden Gazi Mustafa Kemal Atatürk 6 Ekim’de kurtarmıştır. İşgalden kurtarıldığında Balıkesir hutbesi olarak adlandırılan hutbenin sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kullandığı dil birleştirici, İslam dininin naifliğini ve yumuşaklığını barındıran bir dil kullanmıştır. İstanbul işgalinden kurtarılan İstanbul’un Ayasofya’sında yapılan ibadette lanet dilinin kullanılması kurtaranın diliyle, fethedenin diliyle ve müjdeleyenin naif diliyle uyuşmaması hepimizi üzmüştür.”

 

Ak Parti Grup Başkanvekili Okan Güloku; “Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan her hakareti kim olursa olsun şiddetle kınıyoruz” ifadesini kullandı.

MHP Meclis üyesi İdris Doğan İmam Demirkıran’a tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın katıldığı Ayasofya Camiinde gerçekleşen programda Mustafa Demirkıran Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanetler okumuş, zalim ve kafir ifadelerini kullanmıştır. Bu zihniyetleri şiddetle kınıyoruz. Cezalandırılmalarını bekliyoruz.‘’

Yapılan konuşmaların ardından meclis gündeminde yer alan maddelerin görüşülüp karara bağlandı.