Bu Ahlaksızlığı Yapanlar İnsanlık Dışı Yaratıklardır

Büyükçekmece?nin Karaağaç köyü mevkiinde 17 köpek ve 1 tilki kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zehirli yiyecek vermek yoluyla katledildi.

BÜYÜKÇEKMECE 7.10.2020 23:43:37 0
Bu Ahlaksızlığı Yapanlar İnsanlık Dışı Yaratıklardır

Büyükçekmece ilçesinde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde 18 sahipsiz hayvanın zehirlenerek öldürülmesine sert tepki gösteren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Bu ahlaksızlığı yapanlar kimlerse onları insanlık dışı yaratıklar olarak niteliyorum ve onları kınıyorum” dedi Büyükçekmece’nin Karaağaç köyü mevkiinde 17 köpek ve 1 tilki kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zehirli yiyecek vermek yoluyla katledildi.

 

“Halkımızdan yardım bekliyoruz”

 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Karaağaç bölgesindeki sokak hayvanları bakım istasyonumuzda yaklaşık 40 sahipsiz köpeğe bakıyoruz. Belediye ekiplerimiz tarafından sabah akşam yemekleri götürülür. Hiç kimseyi rahatsız etmeyecek bir yerde açık alandalar. Cumartesi gecesi 20’ye yakın köpeği orada zehirleyerek öldürdüler. Bunun planlı bir iş olduğunu düşünüyorum. Hatta belediyemizin üzerinde oynanan bir oyun olduğunu da düşünüyorum. Çünkü Hayvan Hakları Günü arifesinde bu olayın yaşanması manidar. 1994’ten beri Türkiye çapında en üst düzeyde sokak hayvanlarına hizmet eden belediyeyiz. Bu hizmeti severek veren, bütün imkanlarımızı zorlayarak 4 bine yakın köpeğimize bugüne kadar baktık ve bakıyoruz. Kısırlaştırıyoruz, doğaya bırakıyoruz. Mutlaka bakıma muhtaç olanlara en iyi şekilde bakıyoruz. Aşçısı, yemek taşıyıcısı, temizlikçisi ve 5 tane veterinerleri var. Dikkatinizi çekerim bizim belediyemizde ise sadece 1 doktorumuz var. Bu ahlaksızlığı yapanlar kimlerse onları insanlık dışı yaratıklar olarak niteliyorum ve onları kınıyorum. Allah bildiği gibi yapsın ama eninde sonunda polis teşkilatı ve yetkililer onları ortaya çıkartacaktır ve hak ettikleri cezayı alacaktır. Bu konuda gören bilen halkımızdan yardım bekliyoruz. Son derece üzüldüğümü ifade etmek isterim.”