BEYLİKDÜZÜ ER MEYDANINA DÖNÜŞÜYOR

655 yıllık ata sporu Yağlı Güreş, bu yıl ilk kez Beylikdüzü'nde yapılacak.

SPOR 27.05.2016 00:32:21 0
BEYLİKDÜZÜ ER MEYDANINA DÖNÜŞÜYOR

Yakuplu koruluk alan, Beylikdüzü Belediyesi Yağlı Güreşleri etkinliğinde Er Meydanı’na dönüşecek. İskender Duriç’in Kurucu Güreş Ağası olduğu etkinlik, güreşin gerektirdiği gibi duayla başlayacak, pehlivanlar peşrevleriyle, çığırtkanlar ise manileriyle tüm ilçe halkına tarihi yaşatacaklar.

Sporun ve sporcunun her zaman yanında olan ve destek veren Beylikdüzü Belediyesi, bu defa 655 yıllık ata sporuna kapılarını açıyor. Türkiye’nin birçok farklı şehrinden Beylikdüzü’ne gelecek olan güreşçiler, Beylikdüzü Belediyesi Yağlı Güreşleri’nde buluşacak ve hünerlerini sergileyecek. Bu kez Er Meydanı Yakuplu koruluk alan olacak. 29 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de start verecek güreş duayla başlayacak, pehlivanların peşrevleri ve çığırtkanların manileriyle renklenecek.

Çığırtkanlar Manilerle Pehlivanlar Peşrevlerle Geliyor

Geleneksel bir Türk sporu olan ve centilmenliğin ön planda olduğu, saygıyla, hürmetle, büyük özenle icra edilen ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünde yapılacak Yağlı Güreş’in Beylikdüzü Kurucu Güreş Ağası geçmişte de Kırklareli Babaeski Büyükmandıra Güreş Ağalığını yapmış İskender Duriç olacak. Lisanslı sporcuların güreşeceği etkinliğe Kırkpınar Baş Pehlivanlarından Ali Gürbüz ve Mehmet Yeşil Yeşil, yarım yüzyıldır Kırkpınar Baş Cazgırı olan Şükrü Kayabaş da katılacak. Vücutlarına yağ sürerek güreşe hazırlanacak olan pehlivanlar, kategorilerine göre sırasıyla Er Meydanı’na çıkıp çığırtkanların dua ve manilerinin ardından peşrevle güreşe başlayacak. Davul ve zurna eşliğinde daha da renklenecek etkinlikte konuklara ikramlar da yapılacak.