BEYKOMDER`DEN ÇOCUK İSTİSMARIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

BEYLİKDÜZÜ 6.07.2021 00:13:29 0
BEYKOMDER`DEN ÇOCUK İSTİSMARIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

BASIN VE KAMUOYUNA,

Geçtiğimiz günlerde çocukların istismar edildikleri iddiasıyla görülen davalarda açıklanan tahliye kararı haberi bütün ülke gibi bizleri de haklı bir öfkeye ve isyana boğdu. Ortaya çıkan istismarı bile hazmedememişken, bunu yapanların ellerini kollarını sallayarak dışarıda dolaşacak olmaları tam bir akıl tutulmasıdır.

 

Davalarda delil olarak sunulan çocukların ses kaydı ve yaptığı resimler ise hepimizin kanını dondurmuş, öfkemizi ve itirazımızı tarif edilemez boyutlara ulaştırmıştır. Şunu da belirtmek isteriz ki çocuklara ilişkin davalarda resim yazı görüntü ses kaydı gibi her hangi bir kişisel verinin paylaşılması da çocuklarımızın güvenliği açısından uygun değildir. Bu konuda kamuoyunu daha hassas olmaya davet ediyoruz. Fakat yargıya da güvenmek istiyoruz.

 

Bir çocuğun hakkı, sosyal medya da kamuoyu oluşturmadan, tüm hayatları ülke tarafından teşhir edilmeden korunabilmeli. Çocuk dostu bir adalet sistemi istiyoruz. Çocukların yoğun bir şekilde cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalıyor oluşu maalesef ki, son yıllarda ülkemiz açısından aşina olduğumuz bir konuya dönüştü. Bu cezasızlığın çocuk istismarı suçu faillerine cesaret vereceği ve bu suçu teşvik edeceğini düşünüyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da çocuklarımız ile ilgili bu tarz mağduriyetlerde daha hızlı ve çözüm odaklı bir şekilde konuya dahil olmaları gerektiğini düşünüyoruz.

 

Yargı ve idarenin ivedilikle çocuk dostu adalet için eyleme geçmeleri gerekmektedir. Bizler sivil toplum örgütü olarak bu iğrenç istismarı yaşayan tüm çocuklarımızın sesi olmaya kararlıyız. Susmayacağız. Çocuklarımızın kişisel haklarını ihlal etmeden anlatmaya devam edeceğiz. Gereken önemler alınana kadar susmayacağız. Güvende olmayan bir çocuk görürsek o güvende olana kadar susmayacağız. Çocuk istismarına karşı sessiz kalmayacağız, susmayacağız. Eğer bizler sivil toplum kuruluşları ve toplum olarak susarsak bu suça hepimiz ortak oluruz. Çocuklarımız çocuk gibi yaşayabildiği ve hayallerini resmettiği bir Türkiye için elimizden ne gelirse yapacağız ve süren çocuk istismarı davalarının adil sonuçlanması adına her zaman gündemde tutmaya devam edeceğiz ve takipçisi olacağız.

 

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.