Başkan Akgün "Marmara Denizi Havadan Denetlenmeli"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün bölgede incelemelerde bulundu.

BÜYÜKÇEKMECE 8.10.2020 00:22:00 0
Başkan Akgün

Büyükçekmece açıklarında seyreden bir yük gemisinden denize atık bırakılması sonucunda meydana gelen kirlilik üzerine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün bölgede incelemelerde bulundu.

Başkan Dr. Hasan Akgün, deniz kirliliğine kömür veya benzeri malzeme taşıyan büyük bir yük gemisinin neden olduğunu tahmin ettiklerini bu yönde çalışma ve değerlendirme yaptıklarını söyledi. 

Akgün incelemelerle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Denizde oluşan kirli alanda yağ,mazot veya benzeri bir bulgu  yok ancak köpük ve kömür gibi bir malzeme var. Büyük ihtimalle bir gemi temizliği sonrası denize iç hacminin temizlenmesi sonucu bırakılan bir malzemeden kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Çevre denetleme ekibimiz Balıkçılar Hali'nden Büyükçekmece ilçemize doğru incelemeler yapıyor. Bekleyip sonucu göreceğiz.”

“Marmara Denizi Havadan Denetlenmeli”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Marmara Belediyeler Birliği, İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli olarak Marmara Denizi'ni havadan denetleyebilir, bu tür olumsuzlukların önüne geçebiliriz " dedi.