Balıkçı Kenan "İmamoğlu köstek, Ak Parti destek oldu"

Balıkçı Kenan " Müze yapacağım diye söz veren İmamoğlu müzeyi yıktı." dedi.

BEYLİKDÜZÜ 14.07.2021 14:05:00 0
Balıkçı Kenan
Balıkçı Kenan: Müze yapacağım diye söz veren İmamoğlu müzeyi yıktı.
 
Beylikdüzü Belediye başkanlığı döneminde ilçeye 3 müze kazandıracağını vaat eden Ekrem İmamoğlu yarım asırlık Türkiye Deniz Canlıları Müzesi' ni yıkmıştı. Ak Parti İlçe Başkanı Başkanı Mustafa Günaydın esnafa verdiği desteği ilan ederken yıkımdan duyduğu hoşnutsuzluğu da gözler önüne serdi.
 
Seçim döneminde İstanbul' a 15 müze yapacağı vaadiyle seçmenden oy toplayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu' nun makyajı kısa sürede döküldü. Beylikdüzü Belediye Başkanıyken de ilçeye 3 müze kazandıracaklarını belirtmiş fakat mevcut müzeyi de yıkmıştı. Dünyada ilk olma özelliğiyle içinde barındırdığı binlerce su ürünleriyle dikkatleri üzerine çeken, yurdun dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan Balıkçı Kenan Tesisleri' ndeki Deniz Canlıları Müzesi' nin İmamoğlu tarafından yerle bir edilmesi tepkilere neden oldu.
 
ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ
 
İlçeye ve ülkeye kattığı turistik ve bilimsel değerle kentin gözbebeği sayılan yurt içi ve yurt dışından binlerlerce turist ve öğrencilerin ziyaret ettiği, müzenin yıkımına bir tepki de AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı?ndan geldi. İlçe Başkanı Mustafa Günaydın esnafa verdiği desteği ilan ederken yıkımdan duyduğu hoşnutsuzluğu da gözler önüne serdi. Yarım asırlık müzenin yıkılmasından dolayı üzgün olduğunu belirten ilçe başkanı Günaydın: "Beylikdüzü ile özdeşleşmiş adeta simgesi olmuş bir müzeyi böyle yıkmak gerçekten çok üzücü. Bizler esnafımızın her zaman yanlarındayız ve onlara destek oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 
 
ANADOLU CADDESİ TAPULU MALIMIZ
 
Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan tapulu arazisinin üzerinden yol geçtiğini ifade etti. Balıkçı Kenan "Ekrem İmamoğlu verdiği sözleri tutmadı. Bizim tapulu arazimi alıp üzerinden yol geçirdi. Anadolu Caddesi bizim resmi tapulu malımız. 7 senedir bize yerimizi vermiyor. Seçim döneminde her türlü şirinliği yaptılar ama maalesef bizleri mağdur ettiler. Verdikleri sözleri tutmadılar.  İmamoğlu müzemizi yıktırdı, kendi ellerimle diktiğim ağaçları söktürdü. Anadolu Caddesi ve tretuvar bizim tapulu mülkümüz. Biz yolu kapatma bahsi olunca Ekrem İmamoğlu bize, bizim belediyeden kiralamış olduğumuz alanla tapulu malımız olan Anadolu Caddesi' ni takas ederiz dedi. Biz sizden kira almayız. Sen de yolu kapatma. Sen bizim yeri kullan biz de senin yerini kullanalım dedi. 7 senedir bizim arazimizi kullandılar" dedi.
 
YARGIYA BAŞVURACAĞIZ
 
Kendi arazisinin üzerine geçen yola tepki gösteren Balıkçı Kenan: "Bizim arazimiz üzerinden yol geçiyor. Biz vatandaşlarımız için arazimi verdik. Yerine belediye tarafından araziyle değiştirdik. Ama belediye şimdi verdikleri araziyi bizden geri aldı. Bizim arazimizi ise geri vermiyor. Kendi tapulu malımızı işgal ediyorlar. Gereken bütün yerlere başvurumuzu yapacağız. Hukuki süreci başlatacağız" şeklinde konuştu.
 
20 MİLYON LİRA AYAKLAR ALTINDA
 
"Türkiye Deniz Canlıları Müzesi' ndeki balıkların bugünkü değeri 15 ila 20 milyon arası " diyen Balıkçı Kenan "50 yıllık emek sonucu mumyaları tek tek mumyalayıp çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetine sunduk. Gelecek yüz yıllarda bu balıkları torunlarımızın torunları görecek. Maddi yönden 20 milyon lira harcadım. Kimseden destek almadan. Neden? Çocuklarımız, gençlerimiz denizlerimizi bilsin öğrensin diye. Bir belediye başkanı gelip müzeyi yıksın diye değil. Sadece mumyalama işlemleri bile 2-3 milyon lira tutuyor. Müzenin bütün işlemleri Balıkçı Kenan tarafından yapılmıştır. Bu zamana kadar da ücretsiz olarak halkımıza sunulmuştur" şeklinde konuştu.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN' A ÇAĞRI
 
Bu manevi değeri yüksek olan ürünlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen müze kurucusu Balıkçı Kenan: "Cumhurbaşkanımıza, bakanlıklarımıza sesleniyorum. Burada yatan hem maddi, hemde manevi serveti böyle öksüz bırakmayın. Destek olmalarını istiyorum. Çocuklarımız için, gelecek nesiller için" diye konuştu.