Alatepe Vatandaşın Talebini Yerine Getiriyor

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt?ta yapılacak hizmetlerin önceliğini vatandaşların taleplerine göre sıralıyor.

YURTTAN 26.07.2018 08:24:44 0
Alatepe Vatandaşın Talebini Yerine Getiriyor

Yaptıkları projeler ve hizmetlerde halkın isteklerinin ön planda olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ilçede yapılacak hizmetlerin sıralamasını halkın talep ve isteklerinin belirlediğini söyledi. Başkan Alatepe, “ Göreve geldiğimizde halkımız bize en büyük sıkıntılarının okul eksikliği ve trafik olduğunu vurguladı. Bizde bu iki konuyu öncelik haline getirdik ve bunlarla ilgili projeler geliştirdik” dedi.

 

Esenyurt’ta ki sıkıntıların çözülebilir nitelikte olduğunu ancak bunun için yoğun ilgi gerektiğini vurgulayan Başkan Ali Murat Alatepe,  “Bana hizmet sıralamasını başkanlık görevine başladıktan sonra hayırlı olsun dileklerini ileten Esenyurtlu vatandaşımız yaptı. Vatandaşımız bana ‘Hayırlı olsun. Bizim okul sıkıntımız var, trafik için çözüm bekliyoruz’ dediler. Bu talepler bize yön verdi ve çözüm bekleyen bu konular üzerine yoğunlaştık. Programlarımızı buna göre yaptık ve hizmet anlayışımız ile yatırımlarımızı da buna göre yoğunlaştırmaya başladık. Bu anlamda da biz, birinci yapılacaklar listesine fiziki anlamda okul yapımı ve trafik konusunu aldık” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, okul inşaatı konusunun belediyenin asli işi olmadığını hatırlatarak, “Devletimiz bu problemlerle yakından ilgileniyor ama bu sayıyı arttırmak amacıyla okul yapımıyla yakından ilgilendik. Okul ve trafik projelerine aynı anda başladık. 4 tane okulumuzun temelini attık. Yakın zamanda da yeni temel atmalarımız olacak. Önümüzdeki sömestr dönemine kadar 20 civarında okul ilçemize kazandırılacak” dedi.

 

Ali Murat Alatepe trafik konusunda da yapılanları ise şöyle anlattı: “ Hemen akabinde 6 alt geçit, kavşak ve tünel yapımıyla ilgili çalışmalar için kolları sıvadık ve sonbaharda bunlar tamamlanmış olacak. Aynı zamanda 20 adet geometrik şekilli asfalt düzenlemeleriyle yapacağımız kavşaklar var. Ayrıca tüm sokaklarımızı tek yönlü yapmak gibi bir projemiz var. Bir sokaktan gittiğiniz de tek yönden gideceksiniz. Şu ana kadar ilçenin büyük bir bölümünde tek yön uygulaması hayata geçti. Yanlış araç parklarının önüne geçerek trafik akışını rahatlattık“.  Başkan Alatepe, diğer konular ve hizmetlerde de halkın isteklerinin daima ön planda olduğunun altını çizdi.