3. Büyükçekmece Açık Deniz Yüzme Yarışması nefesleri kesti

Büyükçekmece'de 14'ü kadın 107 sporcunun katıldığı 3. Büyükçekmece Körfezi Açık Deniz Yüzme Yarışması büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

BÜYÜKÇEKMECE 20.09.2021 22:35:00 0
3. Büyükçekmece Açık Deniz Yüzme Yarışması nefesleri kesti

Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü ve Büyükçekmece Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği organizasyonda 5 bin metrelik parkurda uluslararası sporcuların da katılımıyla toplam 20 kategoride yarışıldı.


 

Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü ve Büyükçekmece Belediyesi ortaklığında bu yıl 3. kez düzenlenen Büyükçekmece Körfezi Açık Deniz Yüzme Yarışması sporcular tarafından büyük ilgi gördü. 14'ü kadın olmak üzere toplam 107 sporcunun katıldığı etkinlikte toplamda 20 kategoride yarışıldı. Uluslararası sporcuların da katıldığı 5 bin metrelik parkurda yapılan yarışmanın startını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün verdi.  Yarışmada 1 saat 14 dakika 17 saniyelik skoruyla erkekler genel klasmanında M. Naeim Masrı, kadınlar genel klasmanda ise 1 saat 35 dakika 45 saniyelik skoruyla Burçak Tümay Pekel birinci oldu. Yarışma sonunda gelenek haline gelen denize atma ritüeli ise unutulmadı. Yarışmada emeği geçen katılımcılardan bazıları denize atıldı. Gelenek haline gelen ritüelin ardından düzenlenen ödül töreniyle yarışma sona erdi.

 

“Yarışmamızı sağ salim bir şekilde tamamladık”

 

Yarışma sonrası konuşan Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı, “Sağ salim bir şekilde yarışmamız neticelendi. Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü ve Büyükçekmece Belediyesi'nin beraberce düzenlediği bu organizasyonda 5 bin metre mesafe Büyükçekmece körfezinde yüzüldü. Bu sene 3. kez düzenlenen yarışmamıza 14'ü kadın olmak üzere 107 yarışmacı başvuruda bulundu. Türkiye karasularında düzenlenen tek 5 bin metre profesyonel yarışta katılımcıların hepsi lisanslı sporcular. Tertemiz bir denizde, pırıl pırıl bir havada yarışmamızı icra ettik.”

 

 

 

Yarışmaya katılan sporcular ise duygularını şu sözlerle ifade etti:

Alper Gezmiş: ‘’Bugün 5 bin metre yarışına katıldım. Genel klasmanda ikinci oldum. Organizasyonda emeği geçen Belediye Başkanımıza ve Selami Vanlı’ya çok teşekkür ederim. Aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehit, gazilere de bunu armağan etmek istiyorum. Emeği geçen herkese de teşekkür ederim. Çok keyifli bir yarıştı. Parkur ilk yarısında zorluydu. Ondan sonraki süreçte oldukça rahat bir yarıştı. Ancak ikinci olabildim. ‘’

Şadi Kamil Kaya: ‘’69 yaşımı ay olarak Mart ayı 2021 yılında doldurdum. 70 yılın içinde yüzmüş oldum. Çok mutluyum. Bu parkuru çok sevdim bugün. İlk defa yüzdüm bu parkurda ve bugünkü hava şartları da çok olumluydu. Her zaman böyle olacağını tahmin etmiyoruz. Yüzerken gerçekten keyif aldım. Çünkü bir hedefe kilitleniyorsunuz. O hedefte belli kule. O kuleye bakıyorsunuz, hedefi şaşırmanız söz konusu değil. Akıntılar var çeşitli. Başlangıçta sol tarafa. Yarıdan sonra sağ tarafa. Bunları da öğrenmiş olduk. Gelecek sene o akıntılara göre hareket ederiz. Daha önceden tedbir alırız. Çok güzeldi. Organizasyonu tertipleyenlere, destekçilere, yerel yönetime özellikle denizdeki güvenliğimizi sağlayan ekibe çok teşekkür ediyorum.’’