Menü DİK DURUŞ DOĞRU HABER
Tarih: 16.03.2026 22:40
Mimaroba’da Ortak Mirasa Çirkin Saldırı

Mimaroba’da Ortak Mirasa Çirkin Saldırı

Facebook Twitter Linked-in

Haber: Oğuz CEVHER / Büyükçekmece

Vatandaşların kullanımı için yenilenen parkın kent mobilyaları kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verilerek kullanılamaz hale getirildi.

​Mimaroba Mahallesi sakinlerinin nefes aldığı, adını Nobel ödüllü bilim insanımızdan alan parkta meydana gelen tahribat, ilçe sakinleri arasında büyük tepki topladı. Kamu malına zarar vermenin ötesinde, mahalle kültürüne ve kent estetiğine bir saldırı olarak nitelendirilen olay sonrası yetkililer inceleme başlattı.

​"Bu Zarar Hepimize"

​Belediye yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kamuya ait bir bankın yakılmasının sadece fiziksel bir hasar olmadığı, tüm Büyükçekmecelilerin ortak yaşam hakkına müdahale edildiği vurgulandı. Şehrin estetiğini korumak için yapılan yatırımların bu şekilde sabote edilmesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

​Yasal İşlem Başlatılıyor

​Söz konusu eylemin Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu kapsamında suç teşkil ettiği hatırlatılırken, faillerin tespiti için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Yetkililer, benzer durumlarla karşılaşan duyarlı vatandaşların vakit kaybetmeden bildirimde bulunmalarını rica etti:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —