Vehbi Orakçı Gazetecileri Unutmadı

AREV Yönetim Kurulu Başkanı Yük.Müh.Vehbi Orakçı gazetecilerle biraraya geldi

ARŞİV 14.01.2014 19:36:25
Vehbi Orakçı Gazetecileri Unutmadı

AREV in Adnan Kahveci Mahallesi'ndeki binasında yapılan toplantıya çok sayıda gazete sahibinin ve temsilcinin katıldığı  görüldü.

İlçe Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol'un da iştirak ettiği toplantıda bir konuşma yapan Vehbi Orakçı, "bugüne kadar hiçbir basın mensubu ile davalık, düşmanlık, kaos ve kavga noktasında olmadık, inşallah bundan sonra da olmayacağız. Çünkü basında görevli kardeşlerimiz görevini yapıyor" dedi.

 

Daima değer vererek önemsedikleri basının özgür olması gerektiğinin altını çizen Orakçı bu konuda şunları söyledi: "Özgür ve hür basının, toplumu aydınlatma misyonuna zemin hazırladığı günleri inşallah hep birlikte görürüz. Toplumsal aydınlanmanın olmazsa olmazı olan basınımızı her zaman içten duyguyla önemsedik ve önemsemeye de devam edeceğiz. Toplumun geleceğini yönlendiren, karar mekanizması olan yöneticilerin halka bağlantısının sağlanmasını sizler muazzam olarak yapıyorsunuz. Bizler hem şirket, hem vakıf ve hem siyasi kimliğimiz olarak sizlerle yoğun temasta bulunup, açık şekilde denetlenmeyi ve eleştirilmeyi dikkate aldık ve önemsedik. Ben bu anlamda hayatım boyunca basınımızdan faydalandım. Kimi zaman haksızlığa uğrasam da, önemsemedim, dedim ki  "basın görevini yapmalı, yanlış anlamışımdır, yanlış anlatmışımdır, yanlış anlaşılmışımdır ya da kendimi anlatamamışımdır. Kaleminizi, kelamınızı ve yaptığınız haberleri; zehirlemeden, kirletmeden, doğrular için değerlenmeniz noktasında sorumlusunuz. Böyle yaptığınız sürece inanıyorum ki kazanan insanlık olacaktır. Umarım her zaman denetleyici, kontrol edici, kamu malının hakkını savunan bir görev üstlenirsiniz."

 

Beylikdüzü'nde Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde yaptığı ve hizmete sunduğu 136 projeyi de slayt sunumu eşliğinde anlatan Vehbi Orakçı  "Beylikdüzü bizi istiyor, Rabbim izin verirse yarım kalan işlerimizi tamamlayacağız" ifadesini kullandı. Göreve geldiklerinde  8 trilyonluk bütçeyi  5 yıl içinde 100 trilyona çıkarttıklarını ifade eden Orakçı bu konuda şunları söyledi  " Biz kültür merkezini 15 triyona yapacaktık ilk göreve geldiğimizde. 8 trilyonun 5'i belediye harcamalarıydı,kalan 3 trilyonu 5 yıl biriktirsek anca bir kültür merkezi yapabilirdik ama biz önce kaynak oluşturup bütçemizi 10 kattan fazla arttırdık." dedi.

Orakçı konuşmasına şöyle devam etti "Yapılan herşey ortada Beylikdüzü'nü metruk bir şekilde alıp kentleşme durumuna getirdik ,bütçe dışında  hayırseverler ve eğitim gönüllüleriyle yurtlar ve okullar yaptırdık. 2004 öncesini biliyorsunuz. Açın arşivleri bakın. Ne spor, ne kültürleşme, ne bir faaliyet ne de bir sosyal alan vardı. Her şey ortada. Kamu hizmetleri adına bir sağlık ocağı, 6 okul ve 4 tane park vardı. Biz göreve geldikten sonra Allah nasip etti hizmetlerimizi başlattık.Belediye binasının önündeki  çamlık parkı metruk bir yerdi, orada tinerciler ve  kapkaççılar vardı. Biz göreve geldik ve buraları ıslah ettik. Mafyavari  insanlar vardı onları da temizledik. Çıkardık hepsini oradan. Kelle koltukta savaştık. Şimdi ise gece saat 23.00 te bile bayanlar dahil herkes spor yapıyor."

 

İlçede Mesleki Eğitim Okulu açarak Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirdiklerini  de belirten Vehbi Orakçı "bu konuda  amacımız neydi? Ortaokul ya da liseyi terk eden çocuklarımız kahvede oyun oynayacağına kapkaççı ya da kötü yolda olacağına, gelsin eğitim görsün dedik. İş sahibi yaptık ve yılda 4 bin civarında kişiye kurs ve belge veriliyor. Sanayiciler aradığı nitelikteki kişileri rahatlıkla bulurken, gençlerimiz de iş sahibi oluyor "  dedi.

 

Yeşil Vadi Projesine de değinen ve göreve geldiklerinde zaman kaybetmeden bu konu için kolları sıvayacaklarını söyleyen Orakçı "Vadi projemiz Bizimkent'ten başlayıp denize kadar olan bir projedir, 1 milyon 600 bin metrekarelik bir park. Türkiye'de en büyük park. İzmir'de, Ankara'da parklar var. Ama bu büyüklükte bir park söz konusu değil. İnşallah nasip olursa göreve geldiğimizde bu parkı bitireceğiz. Her türlü yaşam alanını oluşturacağız. Ayrıca siz değerli basın mensuplarımıza da bu park içinde nezih bir mekan tahsis edeceğiz. Bugün burada huzurlarınızda bunun da sözünü veriyorum. Gazetecilerin hafta sonları keyif yapabilecekleri bir yer olacak. "dedi.

 

Vehbi Orakçı' dan sonra bir konuşma yapan Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol da Gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı ve gazetecilerin çalışma şartlarının zor olduğunu bildiğini ifade ederek kolaylık ve başarılı çalışmalar diledi.Vehbi Orakçı'nın ilçeye kazandırdığı 136 eserin slaytını çok dikkatlice izlediğini belirten Demirkol şunları söyledi: " Bu takdire şayan başarılı çalışmasından ve yapmış olduğu hizmetlerden dolayı sayın Orakçı'yı tebrik ediyorum. Yapılan hizmetleri ortada, bu hizmetlere kaldıkları yerden devam edeceklerini söylüyor, kendisine başarılar diliyorum Allah yollarını açık etsin.Herşey gönüllerince olsun."

 

Oğuz Cevher

www.beyhaber.com