VEFAT ETTİ DENİLDİ AMA YAŞIYOR VE DURUMU STABİL

9.05.2017 17:20:00
VEFAT ETTİ DENİLDİ AMA YAŞIYOR VE DURUMU STABİL

Beyin kanaması geçirerek 12 Nisan dan bu yana hastanede yoğun bakımda bulunan İbrahim Erkal'ın  yaşam savaşını kaybettiğine dair haberler  ulusal ve yerel basında hızla yer alırken ajanslar bile çelişkili servis yaptı.

Ancak yaşam destek ünitesine bağlı olan şarkıcının kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonlarının devam ettirildiği bildirildi.

Erkal'ın tedavisinin gerçekleştirildiği Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Yöneticisi Doç. Dr. Necdet Sağlam, yaptığı açıklamada, yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Erkal'ın, bugün yapılan tetkikler sonucunda beyin ölümünün gerçekleştiğinin tespit edildiğini söyledi.

Doç. Dr. Sağlam, "İbrahim Erkal'ın bugün yapılan tetkiklerinde beyin ölümünün gerçekleştiği tespit edildi. Erkal'ın yaşam destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonları devam ettiriliyor." dedi.

 

 

İbrahim Erkal kimdir?

 

10 Ekim 1966 tarihinde Erzurum’un Narman ilçesinde dünyaya gelen İbrahim Erkal, askerliğini 1986 yılında Kalender Ordu Evi’nde yaptı. İbrahim Güzelses adı ve Sarhoş Baki (Erzurum Türküleri) albümüyle ilk albümünü yapan Erkal'ın 24 Ocak 1994 tarihinde çıkan "Tutku" albümü ise müzik piyasasına damgayı vurdu. Bu sırada Galatasaray için “Ölümüne Cim bom” adında bir albüm yapan sanatçı ikinci albümü “Sıra Bende - Aklımdasın” ı 8 Mart 1995 tarihinde çıkardı. Erkal'ın  “Gönlünüze Talibim”, 8 Temmuz 1996 tarihinde üçüncü albümü ise? olarak çıktı. Albümün çıkış parçası “Unutmayacağım”, ikinci klibi olan parçası da “Canısı”dır.

 

1997 yılının Ocak ayında oynamış olduğu "Canısı" dizisi Show Tv de yayınlandı. Sanatçının dördüncü albümü ise “Sırılsıklam”, 15 Mayıs 1998 tarihinde çıktı. 1998 yılının Eylül ayında “Sırılsıklam” adlı dizi, Show TV ekranlarında yayınlandı. Beşinci albümü ise “De Get”, 5 Ocak 2000 tarihinde çıktı.
 

Altıncı albümü “Su Gibi”, 18 Nisan 2001 tarihinde çıktı. Yedinci albümü “Aşkname”, 16 Temmuz 2002 tarihinde çıktı. Sekizinci albümü “Gönül Limanı”, 21 Temmuz 2004 tarihinde çıktı. Dokuzuncu albümü “Yüreğinden Öpüyorum”, 10 Temmuz 2006 tarihinde çıktı. Onuncu albümü “Aranağme”, 23 Kasım 2008’de çıktı. On Birinci albümü “Burnumda Tütüyorsun” 2011 yılında çıktı. On ikinci albümü olan ” NEFES 1″ 30 Mart 2015 tarihinde müzik piyasasında yerini aldı.

 

Zara, İzzet Yıldızhan, Vahdet Vural, Zeynep, Murat Yıldız, Kader, Hülya Avşar, Metin Şentürk, İbrahim Tatlıses, Ayhan Aşan, Yudum, Ümit Yılmaz, Burhan Çaçan, Gökhan Özen, Alişan, Ceylan, Erdinç Şahin, Ferman Toprak, Mine Koşan, Soner Arıca gibi pek çok sanatçı eserlerini yorumlamıştır, şu ana kadar anonim olanlar hariç seslendirdiği tüm eserlerin söz ve müziği kendisine aittir.

 

Ünlü olmadan önce Ankara'da gazinolarda garsonluk yapıyor bir yandan da müzik alanında sesini duyurmaya çalışıyordu. 6 kardeşin en büyüğü olan İbrahim Erkal, 1995 yılından itibaren tanındı ve sevildi.

İbrahim Erkal, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün'ün yeğeni Filiz Akgün ile 2003 yılında evlilik yaptı.

 

İbrahim ve Filiz Erkal, evliliklerinin 14. yılında birkaç hafta önce dünyaya gelen kızlarına Elifsu ismini verdiler. Çiftin Elifsu' dan başka Dilara Hatice ve Levent isminde biri kız biri erkek olmak üzere iki çocukları daha var.