Şehit Binbaşı Ümit Çelik Toprağa Verildi

Diyarbakır Lice kırsalında PKK lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Binbaşı Ümit Çelik toprağa verildi.

BEYLİKDÜZÜ 2.08.2017 08:56:00
Şehit Binbaşı Ümit Çelik Toprağa Verildi

Diyarbakır Lice kırsalında devam eden operasyona giderken PKK lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Ümit Çelik(39) gözyaşları ve tekbirler arasında Büyükçekmece Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi.

 

 

 

 

Şehit Jandarma Binbaşı için Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılınarak helallik istendi.

 

 

 

Cenaze namazını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TBMM CHP grup Başkan vekili Akif Hamza Çebi, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, CHP İstanbul milletvekili Dr.Ali Şeker, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Dr.Kadir Topbaş, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, şehidin ailesi, silah arkadaşları, yakınları ve vatandaşlar kıldı.

 

Kılınan cenaze namazından sonra şehit Jandarma Binbaşı Ümit Çelik'in naaşı top aracına konularak vatandaşların Türk bayraklarıyla donattığı araçlarla oluşturduğu konvoy eşliğinde Büyükçekmece Yeni Mezarlığı'na getirildi.

 

 

Erzincan'a bağlı Tercan'ın Çadırkaya beldesinde doğan 17 yıllık asker, 2016 yılından bu yana da Lice 1'inci Jandarma Komando Tabur Komutanı olarak görev yapan Jandarma Binbaşı Ümit Çelik, 39 yaşındaydı, evli ve Yiğit Göktürk (11) Nazlı Hilal ve Göksu Reyhan (7 aylık) adında 3 çocuk babasıydı.

 

Şehidimize gani gani rahmet, ailesi, sevenleri ve yüce Türk Milletine baş sağlığı diliyoruz.