Recep Erol Bulgaristan Seçimini Değerlendirdi

Bulgaristan’da yapılan seçimleri eski Başbakan Borisov’un partisi ilk sırada bitirdi.

YURTTAN 3.10.2022 13:16:00
Recep Erol Bulgaristan Seçimini Değerlendirdi

 

Seçimlerde üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi partisi parlamentonun üçüncü büyük gücü oldu.

Vatandaşlar 02 Ekim 2022 tarihinde yapılan erken genel seçim için sandık başında idi.

 

Trakya, İstanbul, Sakarya , Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Yalova, İzmir, Aydın ve Manisa’ da yaşayan çifte vatandaşlar da Bulgaristan’ da yapılan seçimler için oy kullandı.

22 siyasi parti ve 6 koalisyonun katıldığı seçim Bulgaristan vatandasları ve orada yasayan soydaşlarımız için çok önemli. Zira 2021 yılında 3 kez genel seçim yapılmış hükümet kurulamamıştı.  Bu yapılan 18 aylık süreçte 4.seçim ilçemizde Kumburgaz Serdar Adıgüzel Orta okulunda oy kullanma islemi yapıldı.Büyükçekmece ilçe  sorumlusu Mustafa Sönmez okulda bir aksaklık oluşmasın diye çok uğraş verdi. Rumeli Türkleri Genel Başkan Yardımcısı Nadir SAATCIOĞLU ve Ak parti geçmiş dönem ilçe Baskanı, İBB Meclis üyesi Recep EROL da okulda seçmenler ile birlikte gün boyu çalıştı. Sandık sonuçlarına göre çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler ( HÖH ) %14.4 luk oyla ülkenin üçüncü partisi oldu. Eski Basbakan Boyko Borisov'un partisi GERB ise ilk sırada yer aldı.

Recep EROL seçime ilişin olarak " İnsanlar seçimden artık sıkıldı. 18 ayda 4. Seçim yapılıyor.  İnşaallah seçim sonrası bizim de içinde olduğumuz hükümet kurulur ve Bulgaristan'da yaşam daha iyi olur. Geçtiğimiz dönem enflasyon hayat pahalılığı ve yaşam zorlukları nedeni ile soydaşlarımızın büyük bölümü işsiz kaldı . İstikrarlı bir hükümetin kurulup fiyat artışlarına acil müdahale edilmesi ve sosyal sorunlara çözüm bulunması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte tüm soydaşlarımızın partilerine sahip çıkması ve demokratik haklarını sonuna kadar kullanması gerekli. Öyle bir kazanalım ki Seçime katılım oranı %35 olsa da bizler Türk ve müslümanlar olarak hepimiz % 100 olalım.Ayrıca her seçim özveri ile çalışan Mustafa Sönmez ve ekibine, yerel yönetimlere ve Baskanına, hükümetimize ve temsilcilerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.