PSİKOTERAPİST O`HARA BEYLİKDÜZÜ' NDEYDİ

Psikoterapist Kathleen O'hara, Beylikdüzü’nde yaşayan kadınların yaşamlarına katkı sağlamak bir sunum gerçekleştirdi.

BEYLİKDÜZÜ 10.03.2017 13:55:00
PSİKOTERAPİST O`HARA BEYLİKDÜZÜ
Avcılar Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile Beylicium AVM’de bulunan Erol Günaydın Sahnesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir seminer düzenlendi. Konuşmacı olarak yer alan Psikoterapist Kathleen O'hara, Beylikdüzü’nde yaşayan kadınların yaşamlarına katkı sağlamak bir sunum gerçekleştirdi. Seminerin ilki ise Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştay ile başlamıştı.
 
Psikoterapist Kathleen O’hara, psikoterapi alanında uzun yıllar yaptığı çalışma ve deneyimlerini Beylikdüzülü kadınlarla paylaştı. Seminerde, kadının toplumdaki sosyal rolü, ekonomik şiddet, toplumsal baskı ve bakım hizmetleri konularına değinen psikoterapist, kadına karşı şiddetin ve konu hakkında yerel yönetimlerin rolünü ortaya koydu.
 
Kent Konseyi ve Kadın Konseyinden destek
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle Beylikdüzü Kent Konseyi ve Kadın Konseyi de katılımlarıyla seminere destek verdi. Gerçekleşen seminerde kadın haklarından sıkça söz edilerek yerel yönetimlere düşen sorumluluklar paylaşıldı. Şiddetin sadece kadını değil tüm toplumu etkilediğine dikkat çeken Kathleen, “Şiddet toplumsal olarak ciddi sonuçlar doğurur.” dedi. Son olarak katılımcılarla fikir paylaşımında bulunan Kathleen O'hara, gelen tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi.