"Makedonya ile tarihsel bağlarımızı güçlendireceğiz"

Makedonya`daki temaslarını sürdüren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki heyet, Kardeş şehir Struga'nın Belediye Başkanı Ziadin Sela ile biraraya geldi.

BÜYÜKÇEKMECE 11.12.2015 11:18:19

Makedonya`da bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her iki ülke arasında tarihten gelen önemli bir bağ olduğunun altını çizerek; "Büyükçekmece Belediyesi ve kardeş şehir Struga ile birlikte geliştireceğimiz projelerle tarihten gelen bu bağı daha da güçlendireceğiz" dedi.

"Tarihi ve kültürel bağlarımız var"

Başkan Akgün, Struga kentinin Türk tarihi ve kültürü açısından çok önemli olduğunun altını çizerek; "Tarihimizde önemli yeri bulunan Makedonya’da Osmanlı eserleri içerisinde geçmişten bugüne kadar ayakta kalan tarihi eserler içerisinde Struga`nın farklı bir yeri var. Burada bulunmaktan dolayı son derece mutluyuz. Mevkidaşım, Belediye Başkanı  Ziadin Sela ile hem Struga’da, hem de Büyükçekmece’de karşılıklı neler yapabileceğimizi özellikle gençlerimizi nasıl buluşturabileceğimizi konuştuk. Bu konuda karşılıklı projeler üreteceğiz" diye konuştu.

"Elimiz mutlaka bir yerlere değecektir"

Struga’da, Arnavutların yoğunluklu olarak yaşadığını İstanbul`da da aynı şekilde çok sayıda Arnavut`un yaşadığını ve her iki kent arasında manevi bir bağ bulunduğunu da dikkat çeken başkan Akgün; "Bu nedenle Struga ve Büyükçekmece kardeş şehir ilişkisi biraz tarihi derinliklere kadar yol alacaktır. Çünkü 1450’li yıllardan bu yana Osmanlı’nın izlerinin olduğu Struga ve Makedonya’da dostlarımızı birçok arkadaşımızın eşini, akrabasını burada gördük. Struga’da mutlaka elimiz bir yerlere değecektir. Mutlaka buraya da hizmetimiz, desteğimiz olacaktır. Tarihi eserlerimize sahip çıkmak, Struga’daki okullarda eğitimle ilgili bazı konularda hizmetimizin geçmesi noktasında kardeş şehir olarak elimizden geleni yapacağız. Belediye Başkanı Ziadin Sela`na sıcak dostluğundan ötürü ayrıca teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

2200 öğrenciye eğitim desteği

Başkan Akgün, Belediye Meclis üyeleri ve CHP eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Kemal Akar`ın da aralarında bulunduğu heyetle birlikte okulları da ziyaret edeceklerini belirterek; "Burada bulunmamızın bir başka sebebi de, daha önceki ziyaretimiz sırasında buradaki okullarda tespit etmiş ihtiyaçlardır. Öğrencilerin bizden kitap, defter, kırtasiye malzemesi ve spor malzemesi talepleri olmuştu. Ayrıca, eski İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Kemal Akar abimizin buradaki tespitleri sonucu buradaki okulları ziyaret edeceğiz ve 2 bin 200 çocuğumuz için getirdiğimiz malzemeleri ve giysileri dağıtacağız. Buradaki çocuklarımıza destek olmak, eğitimlerine katkı sağlamak bizi de son derece mutlu edecektir" dedi.