Kocaeli İzmit'te Çocuk Sinema Okulu gelenekselleşiyor

Kocaeli İzmit'te Çocuk Sinema Okulu gelenekselleşiyor

5.01.2022 18:16:01
Kocaeli İzmit

İzmit Belediyesi ile Çocuk Sinema Okulu işbirliğinde Temmuz 2020’de startı verilen, çocukların kendilerini sinema alanında geliştirdiği, sanatçı kimliklerini ortaya çıkardığı Çocuk Sinema Okulu gelenekselleşiyor.

KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediyesinin geleceğin sinemacılarını yetiştirmek adına Çocuk Sinema Okulu ile birlikte İzmit’te hayata geçirdiği sinema okulu daha fazla çocuğun hayatına dokunarak çocuk hakları konusundaki farkındalığın artması adına geleneksel hale geliyor. İlk dönemi geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan ve Kasım ayındaki muhteşem gala ile sonlanan Çocuk Sinema Okulu’nda yeni dönem başlıyor.

Çocuk Sinema Okulu’na seçici kurul tarafından seçilen çocuklar, aldıkları eğitim sonrası çektikleri filmleri Kasım ayında izleyici ile buluşturdu. Yaklaşık 4 ay süren eğitimlerde çocuklar; kamera önü oyunculuğu, yönetmenlik, senaryo yazarlığı, montaj, kostüm tasarımı, film müzikleri, kamera, ses ve ışık eğitimleri aldı. Genç sinemacılar, çektikleri filmleri muhteşem bir galayla izleyicinin beğenisine sunarken İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet de filmleri çocuklarla birlikte izledi. 


Haber Kaynak : İGF