KADINLAR İMAMOĞLU`NA TABLO HEDİYE ETTİ

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü - Beylikdüzü Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin işbirliği ile Beylikdüzü'nün farklı noktalarında 15 gün boyunca devam eden Dünya'yı Turuncuya Boyayalım” etkinliği, Beylicium AVM'de sinema katında gerçe

BEYLİKDÜZÜ 11.12.2015 08:23:49
KADINLAR İMAMOĞLU`NA TABLO HEDİYE ETTİ

Kadına şiddetin sonlandırılması konusunda turuncu objelerle farkındalık yaratılan etkinliğin son gününe Başkan İmamoğlu da katıldı. Kadınların toplumda daha fazla yer alması için yaptığı çalışmalar nedeniyle takdir toplayan İmamoğlu’na Kent Konseyi tarafından Ressam Remzi Taşkıran’ın “kadına saygı” temalı tablosu hediye edildi.

Birleşmiş Milletler’in Dünya çapında destek verdiği “Dünyayı Turuncuya Boyayalım” projesinin Beylikdüzü ayağında, 25 Kasım- 10 Aralık tarihleri arasında bir dizi etkinlik yapıldı. “Dur de Olmaz de Kadına Şiddeti Engelle” ana sloganı ile sürece katkı veren Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Beylikdüzü Kent Konseyi Kadın Meclisi; sağlık ocağı, Pazar, etkinlik alanı, hastane önü ve muhtarlık gibi ilçenin çeşitli noktalarında farkındalık oluşturmaya çalıştı. 15 gün boyunca kafe ziyaretleri, vals ve lirik dans gösterileri, bisiklet turu, söyleşi, yürüyüş, sinema ve kısa film gösterimi ve perküsyon şov gibi etkinlikler hayata geçti.

“Tablonun Anlamı Çok Değerli”

Etkinliğin kapanış programı ise Beylicium AVM’de sinema katında verilen kokteyl ile yapıldı. Kadınlar darbukaları ellerine alıp kısa bir perküsyon şov gerçekleştirdi. Farkındalık kampanyasının son gününe katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 gün ilçede yapılan çalışmalardan kesitler sunan kısa filmi, vatandaşlarla birlikte izledi. İmamoğlu, ayrıca Beylikdüzü Amerikan Kültür Koleji öğrencilerinin hazırladığı “Kadına Şiddete Son” mesajını içeren filmi de beğeniyle izledi. Beylikdüzü Kent Konseyi, Başkan İmamoğlu’na kadının toplumdaki yerinin daha da güçlenmesi ve haklarını elde edebilmesi için gösterdiği çabayı takdir niteliği taşıyan “Kadına Saygı” temalı bir tablo hediye etti. Ressam Remzi Taşkıran’ın fırçasından çıkan tablo için konseye, meclise ve ressama teşekkür eden İmamoğlu, “Bu değerli mesajları olan tabloyu en güzel yerde kullanacağız” dedi.

“Cinsiyet Ayrımının Olmadığını Hissettirmeliyiz”

Başkan İmamoğlu, kadına şiddet noktasında önemli mesajlar verdi. Toplumda hala kadına şiddet konusunu konuşuyor olmanın üzücü olduğunu belirten İmamoğlu, “Umarım artık sadece farkındalık çalışmaları yaptığımız, kadına gösterilen şiddet istatistiklerinin düştüğü yıllar yaşarız. Bu talihsiz istatistikleri tersine çevireceğimize inanıyorum. Dünyada bu konuda öne çıkmamalıyız. Bunu kadınlar, genç kızlar, çocuklar hak etmiyor. Kadınlar bu sürece sahip çıkmalılar. Mutlaka eğitimi özellikle aile içi eğitimi de gözden geçirmemiz gerekiyor. Gördüğümüz bir haksızlığa duyarlılık göstereceğimiz, sürece dahil olacağımız, üstümüze düşen görevleri yapacağımız bir Beylikdüzü ortamını da sağlamaya çalışmalıyız. İlçenin her yerinde cinsiyet ayrımının olmadığını hissettirmeliyiz. Bir kadının çok rahatlıkla Beylikdüzü’nün sokaklarında, parkların vakit geçirebilmesi lazım. Dolayısıyla daha uygar bir kent için çalışmalıyız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.