Hac malzemecileri sallandı ama yıkılmadı!

Hac malzemecileri sallandı ama yıkılmadı!

YURTTAN 20.02.2022 12:06:13
Hac malzemecileri sallandı ama yıkılmadı!

Koronavirüsün dünyada etkili olmasıyla birlikte seyahat ve sokağa çıkma kısıtlamalarının yaşanmasıyla, Hac ve Umre ziyaretleri de yasaklandı. Hac ve Umre malzemesi satan esnaflar kısıtlamalardan etkilendi ancak ayakta kalmayı başardı.

RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)
Son 3 yılın kâbusu haline gelen koronavirüs salgınıyla birlikte seyahat ve sokağa çıkma kısıtlarının uygulanmasıyla, Hac ve Umre ziyaretleri de yasaklanmıştı. Bu yasaklamalar sonrasında Hac ve Umre malzemesi satan esnaflar nasıl etkilendi? Satışını yaptıkları ürünlerde ne gibi değişiklikler yaptılar?

"PANDEMİ'DE SATIŞLAR AZALDI"

21 yıldır bu sektörde olduğunu belirten Bülent Saykı, "Hac sektöründe çoğunlukla satılan ürünler; seccade, tesbih ve örtüdür. Bu üç ürün en çok tercih edilen ürünler. Bunun dışındaki satışlar, daha çok çocuklar için yüzük, koku, tesbih gibi ürünler oluyor. Pandemide, Hac ve Umre için tercih edilen ürünlerin satışları haliyle azaldı" dedi.

FARKLI ÜRÜN SATIŞLARI

Koronavirüs sonrasında işlerin durulmaya başladığını söyleyen Saykı, "Bu durulma sonrasında biz, ağırlıklı olarak cenazeler, lohusa mevlitleri, ev mevlitleri için satış yapmaya başladık. Allah nasip, kısmet ederse hac ve umre açılırsa, işimize aynen devam edeceğiz. Hac ve umre yasaklanınca 7 mevlitleri, 40 mevlitleri, lohusa mevlitleri ve ev mevlitleri için ürün satışları daha da ön plana çıktı" diye konuştu.

"SİLKELENDİK AMA..."

"Bu zorlu dönemde küçük çaplı krizler olsa da biz ayakta kaldık" diyen Saykı, "Bu dönemde tam olarak bir ekonomik kriz yaşadık denemez. Sadece silkelendik. Rabbim bizi kendimize getirdi. Tabii ki ekonomik kriz ufak tefek olur ama bence kriz insanların kafasında var. İnsanlar çok fazla lüks hayat yaşamaya başladı. Her şeyin en iyisini isteyerek, aza kanaat getirmiyorlar" dedi.


Haber Kaynak : İGF