GBB Spor Kulübü'nün son 3 yıllık başarısı

GBB Spor Kulübü'nün son 3 yıllık başarısı

SPOR 2.02.2022 15:17:00
GBB Spor Kulübü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün son 3 yılda çeşitli branşlarda Gaziantep’e kazandırdığı bini aşkın madalya ve kupa Gazi şehirlilerin gurur kaynağı oluyor.

GAZİANTEP(İGFA)- "Spor Dostu Gaziantep" mottosuyla 7’den 70’e her Gazi şehirliye spor kültürünü aşılamak için destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in tanıdığı fırsat eşitliği ve hizmet, GBB Spor Kulübü’nün Türkiye’de parmakla gösterilmesini sağladı. Kulüp, son 3 yılda 22 branş ile engelli ve geleneksel spor dallarında toplamda bin 152
madalya, 136 kupa, Türkiye dereceleri ve iki altın kemer elde etti. Faaliyete açılan 11 spor salonu, 13 yüzme havuzu ve 3 futbol sahasının etkisi ise sporcuların başarılı olmasında önemli rol oynadı.

Derece alan sporculara önerilerde bulunan ve sporculara değer verdiğini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Şu anda toplam havuz sayımız 13, toplam futbol sahamız 3 ve toplam kapalı spor salonumuz 11 tane oldu. Olağanüstü bir şey bu. Olağanüstü bir dönem, olağanüstü bir çalışma oldu. Bu başarıların hiçbiri tesadüf değil. Kurmuş olduğumuz Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde yeni tesislerimizde, uzman antrenör kadromuzla genç sporcu kardeşlerimiz işte böyle büyük başarılar elde ediyor. Verdiğimiz destekle bu başarıların devamının geleceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Kulüp, 2017 yılında ilk olarak karate, tekvando halter ve atletizm branşlarında aktif hale gelerek müsabakalara katıldı. 2018 yılında Bisiklet, Oryantring ve Masa Tenisi branşlarında boy gösteren GBB Kulübü, 2019’da Judo, Güreş ve İşitme Engelliler Spor branşlarında yer aldı. Şehre kazandırılmaya başlanan spor salonları ve yüzme havuzları sayesinde milli sporcular yetiştirildi. Dünyada, Balkanlarda ve Türkiye’de birçok derece edildi. Buna göre, tekvando branşında 2019’da 19 madalya, bisiklette 33 madalya, karatede 25 madalya, Halterde 8 madalya, Atletizm branşında 8 Kupa ve 66 Madalya, Masa Tenisi branşında 21 Madalya kazanıldı.

2020 yılında kulüp, kort tenisi branşında ter dökmeye başladı. Yıl içerisinde yapılan tekvando branşında 9 madalya, bisiklette 2 Kupa ve 14 madalya, karatede 10 madalya, Halterde 3 madalya ve atletizmde 4 kupa, 45 madalya elde edildi.


Haber Kaynak : İGF
Anahtar Kelimeler: Kulübü' yıllık başarısı