Cumhuriyet`in 92.Yılı Büyükçekmece`de Coşkuyla Kutlandı

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 92.yılı münasebetiyle bir kutlama balosu düzenlendi.

BÜYÜKÇEKMECE 30.10.2015 19:22:53
Cumhuriyet`in 92.Yılı Büyükçekmece`de Coşkuyla Kutlandı

Kaya Ramada Otel'de yapılan gecede Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün eşi Hatice Akgün ile birlikte davete katılan konukları kabul etti.

 

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gecede Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün bir konuşma yaptı ve "Hiç kimse Cumhuriyeti yıkamaz" dedi.

 

Akgün konuşmasında şunları söyledi "Biz dünyada eşi benzeri olmayan bir destanı yazan neslin torunlarıyız. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının torunlarıyız.Onların bize emanet ettikleri Cumhuriyeti bugünkü çağdaş medeniyet düzeyine ulaştıramadık,ulaştırmak için çalışacağız." Son günlerde Türkiye'de yaşanan olumsuzlukların sona ermesini isteyen Başkan Akgün siyasetçilere bir gönderme yaparak tavsiyelerde bulundu. "Kasım seçimlerinin Cumhuriyetin tekrar yükselmesi için dönüş noktası olmasını diliyorum,ıstırapların bittiği televizyonların kapatılmadığı basının susturulmadığı  bir Türkiye istiyoruz.Kavga istemiyoruz Seçimin sonucu ne olursa olsun siyasiler bu ülkeyi kalkındırmak, Cumhuriyeti hak ettiği yere getirmek için çalışmazlarsa atalarımızın kemikleri sızlar bunu yapmasınlar, biz sizden kavga istemiyoruz halkın verdiği karar doğrultusunda bu ülkeyi yönetmenizi istiyoruz. Cumhuriyetimizin 92. yılı şan ve şeref yılını kutluyoruz. Ortadoğu'da görülen olaylar bizim için çok önemli bir tablodur. Eğer Türkiye Cumhuriyeti bütün bu olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta durabiliyorsa işte bunun sebebi Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet'tir" dedi.

 

Başkan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Gönül isterdi ki, bu Cumhuriyet Bayramını çok daha görkemli kutlayalım. Gönül isterdi ki, bu Cumhuriyeti çağdaş medeniyet düzeyine ulaştıralım. İçeride insan hak ve özgürlüklerini eksiksiz uygulayalım. Batı dünyasında yerini almış, dimdik duran bir devlet olalım. Ama her şeye rağmen tabi ki Cumhuriyet dimdik ayakta ve yıkmaya da hiç kimsenin gücü yetmez.  Ne bu Cumhuriyeti, ne de Atatürk ilke ve inkılaplarını hiç kimse değiştiremez. Çünkü arkamızda dağ gibi bir gençlik var. Ve o gençliğin de Atatürkçü ruhu, Cumhuriyetçi ruhu bunu yaşatmaya muktedirdir. Kuvayi Milliye ruhunu kaybetmeyelim.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk milletinin kararlığı sayesinde hak ettiği noktaya taşınacağını belirten Başkan Akgün, "Biz de asla karamsarlığa yer olamaz. Bu milletin yok olduğu yerde bir Yarbay Mustafa Kemal çıktı, Çanakkale'de. Arkasında Kuvayi Milliye, arkasında Türk milleti yedi düveli dize getirdi. O nedenle bizim önümüzdeki zorlukları biz yine yeneriz. Yeter ki Kuvayi Milliye ruhuyla bu memleketin kalkınmasına hep birlikte hizmet edelim" diye konuştu. Başkan Akgün'ün konuşmasından sonra Türk tiyatrocu, televizyon program yapımcısı, politikacı Enver Aysever Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili bir konuşma yaptı. "Layiklik olmazsa Ortadoğu bataklığına batarız" diyen Aysever Türkiye'de kurucu lider Atatürk'e küfredildiği gibi dünyanın hiçbir yerinde küfredilmediğini de sözlerine ekledi. Başkan Hasan Akgün, emekli büyükelçi Şükrü Elekdağ, Garnizon Komutanı Albay Ayhan Akkaya, Büyükçekmece Başsavcı Hikmet Gülay, emekli Orgeneral Yurdaer Olcan, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tümamiral Alper Tezeren ve emekli Tümamiral Şevket Uğur Büyükçulha ile birlikte 92. yıl pastasını kesti.

 

Cumhuriyet Balosu programı sanatçı Nev'in Atatürk'ün sevdiği birbirinden güzel eserleri seslendirdiği müzik ziyafetiyle sona erdi.