Büyükçekmece`de tabela kirliğine geçit yok

Büyükçekmece Belediyesi ilçe genelinde kirlilik yaratan tabelalar için harekete geçti

BÜYÜKÇEKMECE 17.02.2016 10:36:52
Büyükçekmece`de tabela kirliğine geçit yok

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün talimatı üzerine, Büyükçekmece Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü`nce başlatılan uygulama ile ilçe genelindeki bina ve işyeri cephelerine estetik değer endişesi taşımaksızın yerleştirilmiş tabelalar kaldırılarak yeniden düzenlenecek.

Modern şehircilik estetiğine uygun olacak

Büyükçekmece`de "Kentsel Estetik" seferberliği başlatan Büyükçekmece Belediyesi, bu proje kapsamında ilçe genelindeki işyeri tabelalarını da modern şehircilik estetiğine uygun olarak tasarladı. Bu kapsamda Büyükçekmece sınırları dahilinde,bina cephelerinde estetik değer endişesi taşımaksızın yerleştirilmiş tabelaların yarattığı kirlilik ile mücadele edilecek. Başta ana arterler olmak üzere kirlilik yarattığı ve gelişigüzel asıldığı tespit edilen tabelalar "Reklam,İlan ve Tabela Yönetmeliği"ne göre yeniden düzenlenecek.

Kentsel Tasarım Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü koordineli bir şekilde bu tabelaları kaldırarak yönetmeliğe uygun hale getirilmesini sağlayacak. Kirlilik yaratan tabelalar sökülüyor Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Kentsel Estetik" seferberliği kapsamında Büyükçekmece genelinde ilçenin tarihi ve kültür dokusu göz önünde bulundurularak bazı düzenlemeler yapılacağını hatırlatarak; "Bu proje kapsamında estetik kaygısı taşımayan, kirlilik yaratan ve gelişigüzel asılan tabelalar sökülerek belli bir standart çerçevesinde yeniden düzenlenecek" ifadesini kullandı