Büyükçekmece`de İşgallere Geçit Verilmiyor

Büyükçekmece sahilinde faaliyet gösteren bazı işyerlerinin kendilerine verilen alan dışına çıkarak işgallerde bulunmaları belediye ekiplerini harekete geçirdi.

BÜYÜKÇEKMECE 8.12.2015 15:13:32
Büyükçekmece`de İşgallere Geçit Verilmiyor

Kordonboyu`nda sürdürülen çevre düzenleme çalışmaları kapsamında işgal yaptığı tespit edilen işyerlerine geçit verilmiyor.

Zabıta Denetiminde Fazlalıklar Yıkıldı

Büyükçekmece Belediyesi tarafından ecrimisil yoluyla kiraya verilen kafe, restaurant ve büfe gibi işyerinden bazıları kendilerine verilen alanın dışına taştı.  Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından haksız biçimde işyerlerinin alanını genişlettiği tespit edilen esnaflara tebligat yapıldı. Yapılan uyarılara rağmen bu işyerlerindeki haksız olarak genişletilen ve işgal edilen bölümler yıkılmayınca, Büyükçekmece Belediyesi zabıta ekipleri denetimde yıkımlar gerçekleştirildi. Yeşil alan ve parklardaki işgallere son veren belediye ekipleri, bu alanları boşaltarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeniden düzenlemesi için hazır hale getirdi.

"Asla İzin Verilmeyecek"

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  yaz mevsimi sonunda Kordonboyu`nda başlatılan çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında bazı işyerlerinin haksız olarak kendilerine tanınan alanların dışında çıktıklarını tespit ettiklerini belirterek; "Belediyemiz tarafından ecrimisil yoluyla kiraya verilen işyerleri kendilerine verilen alanın dışına taşarlarsa buna asla izin veremeyiz. herkes yasalara ve kurallara uymakla yükümlüdür. Defalarca yapılan uyarı ve tebligatlar sonuçsuz kalınca yıkımlar zabıta ekiplerimizin denetiminde gerçekleştirildi. Bundan sonrada işgallere geçit verilmeyecektir" şeklinde konuştu.