BÜYÜKÇEKMECE UYUŞTURUCUYA KARŞI ELELE VERDİ

Büyükçekmece Belediyesi`nin geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratmak amaçlı "Uyuşturucuya Karşı El Ele Halk Oyunları" gösterisinin ikincisi gerçekleştirildi.

BÜYÜKÇEKMECE 29.02.2016 12:34:47
BÜYÜKÇEKMECE UYUŞTURUCUYA KARŞI ELELE VERDİ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çocukları ve gençleri uyuşturucu başta olmak üzere her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmak için eğitim, kültür, sanat ve spor yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi.

İlgi çok büyüktü

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu ile Folklor Kurumu işbirliğiyle geçtiğimiz yıl "Uyuşturucuya Karşıyım Halk Oyunlarına Bağımlıyım" sloganıyla başlatılan "Uyuşturucuya Karşı El Ele Halk Oyunları Gösterisi"nin ikincisi gerçekleşti.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi`ndeki vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte; İzmir, Trabzon, Kırklareli, Mardin, Artvin ve Türkiye Folklor Kurumu Kars Kafkas Nostalji Grubu tarafından yöresel oyunlar sergilendi. "Bu çocuklardan kimseye zarar gelmez" Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çocukların ve gençlerin uyuşturucu illetinden uzak tutulmasında ailelere büyük görev ve sorumluluk düştüğünün altını çizerek; "Büyükçekmece Belediyesi olarak bizde çocuklarımızı uyuşturucu başta olmak üzere her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çocuklarımızın kültür, sanat ve spor gibi sosyal alanlarda yer almalarını sağlayacak projeler üretiyoruz. Bugün bu arada size Türkiye`mizin en güzel yöresel folklor oyunlarını sergileyen bu çocuklarımızdan artık hiç kimseye zarar gelmez. Bu çocuklar halk oyunlarına gönül vererek zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor ve kötü alışkanlıklardan uzak kalıyorlar" dedi.

"Ailelere büyük görev düşüyor"

Büyükçekmece`de tespit edilen 140 kadar bağımlı bulunduğunu kaydeden Başkan Akgün şunları söyledi: "İlçemizin nüfusu ile kıyaslandığında bu ciddi bir rakam değil gibi görünse de bizi üzmektedir. Biz istiyoruz ki bu sayı sıfır olsun. Büyükçekmece Belediyesi olarak ortaya koyduğumuz sosyal projeler, kültür ve sanat etkinlikleri, spor aktiviteleri ile çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Bu konuda en önemli görev ailelere düşüyor."

Başkan Akgün`e ödül Başkan Akgün`e konuşmasının sonunda Troya Folklor Araştırmaları Derneği`nin Büyükçekmece Belediyesi`ne layık gördüğü "Sürdürülebilir Kültür ve Sosyal Etkinlikler Başarı Ödülü" takdim edildi.

Programın sonunda ise sahneye çıkan 7`den 70`e Büyükçekmeceliler, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte "Uyuşturucuya Karşı El Ele" folklor oynadı.