Büro Memu-Sen 8 Nolu Şube Üyeleri Edirne`yi Gezdi

Geçtiğimiz cumartesi günü 13 otobüste 450 üyenin ailelerinin de katılımıyla birlikte oluşan  500 kişiden oluşturduğu konvoy dünyaca ünlü Selimiye camii ile tarihi ve kültürel mekanlarını gezme fırsatı buldu.

ARŞİV 27.04.2014 00:00:00
Büro Memu-Sen 8 Nolu Şube Üyeleri Edirne`yi Gezdi

Geçtiğimiz cumartesi günü 13 otobüste 450 üyenin ailelerinin de katılımıyla birlikte oluşan  500 kişiden oluşturduğu konvoy dünyaca ünlü Selimiye camii ile tarihi ve kültürel mekanlarını gezme fırsatı buldu.

 

"KÜLTÜR GEZİLERİ DÜZENLEMEK SENDİKALARIN GÖREVİ"

 

Sendikaların sadece üyelerinin özlük hakları ve işyerlerindeki sorunlarıyla ilgilenmenin dışında,sosyal ve kültürel alanlarda da faaliyet gösterdiğini söyleyen Başkan Çağlar; " bu tür organizasyonların İstanbul'un 3 ilçesinde Kaymakamlık, Nüfus Müdürlüğü gibi kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üyelerimizin biraraya gelip tanışmasında ve  kaynaşmasında rolü ve önemi  büyük.  Biz de Büro Memur-Sen 8 Nolu Şube olarak bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Geçen yıl Çanakkale' ye kültürel anlamda bir  gezimiz oldu, şu anki Edirne gezimiz 2.kez tertiplediğimiz gezi oluyor, bu yıl ekim ayında Allah izin verirse Bursa'ya  Kültürel gezisi yapmayı planlıyoruz" dedi.

 

BAŞKAN HASAN ÇAĞLAR SIRADA BURSA GEZİSİ VAR"

Edirne'yi kapsayan günübirlik gezi programından sonra görüştüğümüz Başkan Çağlar düzenlenen gezide üyelerin Edirne'de bulunan önemli tarihi ve kültürel mekânları görmelerinin sağlandığını belirterek; " Bu tür gezilerle ülkemizin zenginliği olan farklırnkültürleri tanımaları, farklı illerimizdeki kültürel değerleri bilmeleri buluşmaları amaçlanmıştır. Geziye katılan üyelerimizin memnun ayrıldıklarını görmek bizleri de mutlu etmiştir." şeklinde konuştu.

 

Tarihi mekânları gezerken heyecanları gözlerinden okunan ziyaretçiler, geziden dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getirerek bu imkânı kendilerine sağlayan Büro Memursen 8 Nolu Şubesine ve Başkan Hasan Çağlar ile emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

BAŞKAN HASAN ÇAĞLAR'DAN BAŞKAN İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR

 

Üyelerin geziden çok memnun kaldıklarını ve kendilerine teşekkür ettiklerini de dile getiren Başkan Çağlar; "Edirne Kültürel Gezimize katkılarda bulunan Ataşehir, Bağcılar, Bahçelievler, Beylikdüzü, Esenyurt, Fatih,Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Sancaktepe, Sultangazi ve Ümraniye Belediyelerine,özellikle Beylikdüzü ilçesinde ikamet etmem hasebiyle Beylikdüzü Belediyesi Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ederim" dedi.

 

ÜYELER SELİMİYE CAMİİ'NE HAYRAN KALDI

 

Şükrü Paşa Anıtı, Balkan Müzesi, Selimiye camii, Eski camii, Şehitler Anıtı II. Beyazıt külliyesi ve Sağlık Müzesi ziyaret edildi, gezide en çok ilgiyi ise Selimiye camiinin gördüğü ve üyelerin gezi boyunca  bol bol hatıra fotoğrafı çektirdikleri görüldü.

 

Haber ve fotoğraflar
 

Oğuz Cevher

 

www.beyhaber.com