Bizim Beylikdüzü Vakfı Gazetecileri Unutmadı

Bizim Beylikdüzü Vakfı, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Nil Garden Cafe`de kahvaltılı bir program gerçekleştirdi.

BEYLİKDÜZÜ 25.07.2017 08:25:00
Bizim Beylikdüzü Vakfı Gazetecileri Unutmadı

Programda bir konuşma yapan Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı Halis Kahriman gazetecilerin demokratik toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Kahriman konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"15 Temmuz'da basın mensupları yayınları ile demokrasi ve basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmişlerdir. Basında sansürün kaldırılışının 109. yıldönümünde başta ilimizde faaliyet gösteren tüm basın çalışanlarının bayramını kutluyorum.Basın çok önemli bir etkendir. Bizim sesimizi yukarıya taşıyacak kişiler sizlersiniz."Basının ne kadar önemli olduğunu sizler de biliyorsunuz. Daha önce devlet erkanına giderdi yazılar ve olur alırdı. Şu anda basının özgür olduğuna inanıyorum. O yüzden bu gün gazetecilerin konuşması lazım. Özgür kürsü burada, sansürü beyninizden kaldırmanız gerekiyor. Sansürü sizler beyninizden kaldırmadığınız sürece bu ülkede demokrasiye giden yolun önü tıkanır. Sezar'ın hakkını Sezar'a verin. Sizlerden objektif olmanızı rica ediyorum. Size engel çıkaranlar var mı ben onu çok merak ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum"

24 Temmuz'da basında sansürün ortadan kalktığını, halkın bu sansürün kaldırılışını olumlu karşıladığını söyleyen İYGAD Başkanı Mehmet Mert de konuşmasında şu ifadelere yer verdi "Böylece gazete satışları arttı, bu da insanların özgürlüğe ne kadar sahip çıktığının göstergesi oldu. Bizim özgürlüğe olan inancımız sürmeye devam edecek, bu güzel mesleğin hakkını veren gazetecilere sahip çıkma arzumuz devam edecek. İşini hakkı ile yapan gazeteciler ya cezaevinde tutuklu bulunmakta ya da yayın organlarına el konulmakta ya da kapatılmakta. Bunu bugüne özel söylemiyorum. İnsanlık varolduğu sürece bu böyle gelmiştir ama böyle gitmemeli. Bizlerde gazetecilik evrensel değerlerine sahip çıkan kim varsa onlara buradan şükranlarımızı gönderelim. Meslektaşlarımızın yapması gereken tek şey gazeteciliği yüreğinde taşımak ve onu yayın organlarına yansıtmaktır. Bu böyle olunca kendi içimizdeki sansürü yok edeceğiz, sonra bizleri yönetenler buna karşı olacaktır. Bu mesleğin gereğini yerine getirirsek sansür o zaman kalkacak"    

TYBB Genel Başkanı Nezir Karayün " Gece gündüz demeden, maddi manevi beklentisi olmadan haber peşinde koşan meslektaşlarıma teşekkür ederim. Sözde sansürün kaldırılışının yıldönümünü kutluyor, hepinize başarılar diliyorum. Biz sizlerle beraberiz, beraber olmaya da devam ediyoruz." dedi.

Gazeteci Ali Tarakçı ise konuşmasında şunları söyledi  “Sansürle ilgili itiraz edenlere neyi haber yapamıyorsunuz diye soruyorum. Neyi yazdınız başınıza ne iş geldi, neyi yazdınız devletin en üst yetkilisi sizi aradı? Keşke yapılan haberlerden dolayı haklarımızda dava açılsa ve o haberlerin arkasında durabilsek. Bu işi iyi yapan meslektaşlarımızı itibarsızlaştırmasak. Herkes 24 Temmuz'u anlatıyor ama yereldeki arkadaşlarımızın çoğu patron gazeteci sansürü önce siz yapmıyor musunuz? Otokontrolünüz yok mu? Özgürlüğün bedeli var. Bedel ödenmeden özgürlük kimseye verilmiyor. Bir meslektaşımız baskı görüyorsa o meslektaşımızla ilgili dayanışma içerisinde olmuyorsak zaten kıymeti harbiyemiz yok. İyi bir haber yapıldığında onu itibarsızlaştırmak için elinizden gelen herşeyi yapıyorsanız basın meslek ilkelerinden sansürden söz etmeye hakkımız yok”

Programda İYGAD Başkanı Mehmet Mert, TYBB Genel Başkanı Nezir Karayün ve LONCA Medya'dan Durbey Duran'a hizmetlerinden dolayı birer plaket takdim edilirken; doğum günü olan gazeteciler Sabahattin Acar ve Atalay Tarakçıoğlu için doğum günü pastası kesildi.