Balıkçılar Çifte Bayram Yaşadı

Her yıl 1 Temmuz’da kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı bu yıl Kurban Bayramı ile birleşince balıkçılar çifte bayram yaşadı.

BEYLİKDÜZÜ 2.07.2023 16:03:00
Balıkçılar Çifte Bayram Yaşadı

Kabotaj Bayramı’nda “denizlere evimiz gibi bakmalıyız” diyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı haftada en az 2 gün balık yeme önerisinde bulundu.

YÜZLERCE ÇEŞİT BALIK VAR HEPSİNİN DE LEZZETİ FARKLI

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda “denizler tükenmeyen madenlerimizdir” mesajı veren Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı: “Balık anne sütüne eşdeğer. Balık yıpranan dokularımızı onaran tek besin kaynağıdır. Türk halkı olarak çok şanslıyız. Edirne’den Kars’a üç tarafımız denizlerle çevrili.  Denizlerimizi evimiz gibi temiz tutmalıyız. Denizlerimiz biz hiç emek vermeden bizlere yüzlerce çeşit balık veriyor. Hepsinin tadı birbirinden çok farklı. Hepsi birbirinden lezzetli” dedi.

BİR HAMSİ 100 BİN ADET YUMURTA YAPIYOR

Balığın mevsimi olmaz” diyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı: “Balık her mevsim yenir. Balığın mevsimi zamanı olmaz. Haftada en az 2 kez sağlık için balık yemeliyiz. Balık yaşlıların kan dolaşımını hızlandırıyor. Çocukların kemiklerini güçlendiriyor. Faydası saymakla bitmiyor. Balıklar o kadar değerli ki; bir hamsi 100 bin adet yumurta yapıyor. Bir palamut 1 milyon adet yumurta yapıyor. Bu kadar değerli lezzetleri denizlerimiz bizlere sunuyor. Bize düşen tek şey denizlerimizi temiz tutmak” diye konuştu. 


BALIK YEMEYİ İHMAL ETMEYELİM

Kurban Bayramı dolayısıyla bol bol kırmızı et tüketimi olduğunun da altını çizen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı: “Kırmızı eti çok tükettiğimiz bu dönemde balık yemeyi de ihmal etmeyelim. Balığın hem sindirimi kolay hem de kalbi yormuyor. Bir gün kırmızı et tüketiyorsak bir gün de balık tüketip vücudumuzu dengeleyelim” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Balıkçılar Çifte Bayram Yaşadı