Recep Erol "Kenetlenmeye İhtiyacımız Olduğunu Unutmamalıyız"

Büyükçekmece Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Recep Erol,Büyükçekmece Belediye Ekim ayı meclis toplantısında Kerbela olayından ders alınmasí gerektiğini söyledi.

BÜYÜKÇEKMECE 3.10.2017 17:59:00
Recep Erol

Recep Erol  “Kerbela olayından alınacak derslerle birlikte, gönüllerimizi Kerbela çölü olmaktan kurtarmak için her zaman kardeşliğe, uhuvvete, kenetlenmeye ve muhabbete ihtiyacımız olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız” dedi.

 

Büyükçekmece Belediye Ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumunda 1378 yıl önce Kerbela'da yaşanan katliama dikkat çeken Recep Erol "Kerbela olayında, çeşitli işkencelere maruz bırakılarak şehit edilen Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin'le birlikte Ehl-i Beyt mensuplarını rahmetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Aşure gününe de değinen Erol "asure gününün İslam alemi ve tüm insanlık için huzura, barışa, refaha ve hayırlara vesile olmasını diliyor, tutulan Muharrem oruçlarının kabul ve karin olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Aşure Günü'ne atıf Aşure Günü nedeniyle bütün yurtta anmalar yapıldığını belirten Erol, "Yine belirtmek gerekirse 21 Eylül Perşembe günü 2017 Hicri yılbaşıdır. Peygamberimizin Mekke-i mükerremeden Medine-i münevvereye hicretinin başlangıç kabul edildiği tarihe, seneye “Hicri yıl” denir. Burada, ayın hareketi esas tutulduğu için buna, “Hicri-Kameri Sene” veya “Sene-i Kameriyye” de denir. Aşure Arapça 10 anlamına gelen ‘aşara’ kelimesinden türemiştir. Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü olarak kabul edilmektedir. İslami inanca göre Nuh tufanının 10’uncu günü Nuh peygamber, elinde kalan son malzemelerle bu yemeği yapmıştır. Bu yıl 21 Eylül 2017 muharrem ayının birinci günü ve dolayısıyla Hicri olarak yeni yılın ilk günüydü. Muharrem ayının 10′uncu günü olan 30 Eylül ise Aşure Günü olarak kutlanmaktadır" bilgisini verdi. 

 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası hakkında açıklamalarda da bulunan Recep Erol, "İslam’da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde cami vardır. Cami bireyin inanç dünyasından toplumsal ilişkilere, kulluk, sorumluluk ve güzel ahlak bilincinin oluşmasından hukukun inşasına, eğitimden iktisada, aileden çevreyle ilişkilere, hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin köklerinin birleştiği mekândır. Bizler caminin değerleriyle kurulan bir medeniyetin varisleriyiz. Sadece ibadetlerimiz değil, tarihimiz, edebiyatımız, örf ve adetlerimiz camiyle iç içedir. Nitekim İstiklal mücadelemizin en önemli merkezlerinden biri camilerimiz olmuştur. Aynı şekilde 15 Temmuz hain darbe girişiminde, minarelerinden yükselen salâlarıyla, camilerimizin ne kadar önemli olduğu açıkça görülmüştür" şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: