Büyükçekmece 7`den 70`e uyuşturucuya Hayır” dedi

Güney Kore`nin Cheonan kentinde düzenlenen Dünya Dans Festivali`nde "Halk Dansları" dalında dünya birincisi olan Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Altınköprü Hal

BÜYÜKÇEKMECE 27.02.2017 12:07:41
Büyükçekmece 7`den 70`e uyuşturucuya  Hayır” dedi

Güney Kore`nin Cheonan kentinde düzenlenen Dünya Dans Festivali`nde "Halk Dansları" dalında dünya birincisi olan Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu "Uyuşturucuya Karşı El Ele" adı altında muhteşem bir folklor gösterisine imza attı.

Yöresel oyunlar sergilendi

Uyuşturucu ile mücadeleye farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen halk oyunları gösterisinde İzmir, Bursa, Mardin, Üsküp, Kars-Kafkas, Kırklareli ve Trabzon grupları tarafından yöresel oyunlar sergilendi. Folklor Kurumu işbirliğiyle gerçekleştirilen geceye Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı ve Folklor Kurumu Genel Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar ve Koordinatör Hasan Akkuş katıldı.

"İnsanlığın düşmanıdır"

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ü temsilen konuşan Büyükçekmece Belediyesi Siyasi, Sosyal, Kültürel ve İdari İşlerden Sorumlu Koordinatör Hasan Akkuş, "Bu büyük ordunun mimarı, fikir babası Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün`dür. İnsanlığın tarihten beri en büyük düşmanı uyuşturucudur. Uyuşturucu, insanların tehditkar bir düşmanı olmaktan öte insanlığın manevi ve fiziki hayatını yok eden bir düşmandır. Onun için biz belediye başkanımızın da öncülüğünde bu eylemleri gerçekleştiriyor, hep birlikte uyuşturucuya hayır diyoruz" dedi.

Örnek bir organizasyon

Halk Oyunları Federasyonu Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Büyükçekmece Belediyesi’nce gelenekselleştirilen "Uyuşturucuya Karşı El Ele" halk oyunları gösterisinin tüm Türkiye’ye örnek olması gereken bir organizasyon olduğuna vurgu yaparak, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür etti. 


Anahtar Kelimeler: