B.ÇEKMECE`DE GAZETECİLER KURBAN KESİM TESİSİ`Nİ GEZDİ

Gazeteciler Büyükçekmece Belediyesi tarafından Çakmaklı Mahallesi`nde 30 bin metre karelik alan üzerinde kurulan kurban kesim tesisini gezerek ilgililerden bilgi aldı.

BÜYÜKÇEKMECE 7.09.2016 22:12:49
B.ÇEKMECE`DE GAZETECİLER KURBAN KESİM TESİSİ`Nİ GEZDİ

Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış, Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, Kurban Tesis Sorumlusu Doğan Albay gazetecilere kurban kesim tesisi hakkında bilgiler verdi.

"Büyükçekmecelinin içi rahat olsun"

Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün`ün bu tesise çok büyük önem verdiğini ve hemen hemen her gün kurban satış ve kesim alanına geldiğini ve denetlemelerde bulunduğunu belirterek; "Sayın Başkanımız Dr. Hasan Akgün bir ödül törenine katılmak için yurtdışına gitti. Ancak bu alanın ve tesislerin kurulma aşamasında ve sonrasında yapılan tüm çalışmaları yakından takip etti. Büyükçekmece halkı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da gerçek anlamda hijyenik ve İstanbul`da örnek gösterilen bir kurban satış ve kesim alanda kurban ibadetini yerine getirecektir" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı ise Büyükçekmece'deki kurban kesim ve satış alanlarını tek bir yerde toplayarak bu alanı oluşturduklarını belirterek İki yıldır hizmet veren bu alanda iki tane büyükbaş kesim ünitesi, bir tane küçükbaş kesim ünitesi bulunuyor. Burada her ihtiyacına cevap verebilecek modern bir tesis kurduk. Kurban vazifesini yerine getirirken gerçekten dinimize, sağlık kurallarına uygun olarak insanların rahat bir şekilde kurbanlarını kesmeleri için bu tesisi oluşturduk. Hiçbir yerden kaçak bir hayvan girmesi mümkün değildir. Buradaki hayvanlar küpeli hayvanlar hepsi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na kayıtlı hayvanlardır” dedi.

"Tesiste herşey düşünülmüş"

Büyükcekmece Belediyesi`nin vatandaşların kurbanlık alışverişlerini rahatlıkla yapabilmeleri için büyük bir titizlik göstererek hizmete sunduğu tesiste yr alan 120 çadırda üçbin adet küçükbaş, üçbin adet büyükbaş kurbanlık hayvan alıcılarını bekliyor.

Kurban kesim tesisinde soyunma ve giyinme kabinleri, tuvalet, duş yeri, kafeterya, mescid, kurban kesim yeri, 7 bin araçlık otopark, veteriner ve zabıta noktası bulunuyor.


Anahtar Kelimeler: