Eski Milli Güreşçi Serkan Türk de Saldırıda Hayatını Kaybetti

Atatürk Hava Limanı`nda meydana gelen saldırıda Eski Milli Güreşçi Serkan Türk yaralılara yardım ederken yaşamını yitirdi

YURTTAN 30.06.2016 12:51:28
Eski Milli Güreşçi Serkan Türk de Saldırıda Hayatını Kaybetti

Atatürk Havalimanı`ndaki saldırıda hayatını kaybeden Serkan Türk`ün, ilk patlamadan sonra yaralılara yardım ettiği sırada meydana gelen ikinci patlamada hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Beylikdüzü Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü`nde çalışmaya başlamıştı

Alınan bilgiye göre, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu`ndan geçen yıl mezun olan Türk, Beylikdüzü Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü`nde çalışmaya başlamıştı. Samsun `a bağlı Çarşamba ilçesinden olan Serkan Türk, ailesiyle birlikte İstanbul`da yaşıyordu.

AİLESİ VE SEVENLERİ YASTA

Edirne`de yaşadığı dönemlerde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan ve AK Parti Gençlik Kolları`nda siyaset yapan Türk`ün vefatı sevenlerini ve arkadaşlarını üzdü.

PATLAMA SIRASINDA YARALILARA YARDIM EDİYORDU

Serkan Türk`ün yaşama sevinci dolu çalışkan bir kişi olduğunu anlatan arkadaşları, "Serkan herkes tarafından çok sevilen biriydi. Birinci patlamanın ardından yaralılara yardım etmek amacıyla o bölgeye yönelmiş. Kardeşimiz ikinci bomba patladığı sırada vefat etmiş. " diyerek üzüntülerini ifade ettiler.

ŞEHİT OLMAK İÇİN DUA EDİYORDU

Atatürk Havalimanı`nda yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden Türk`ün (24) sosyal medya paylaşımları ve arkadaşlarına gönderdiği son mesajlarda şehit olmak için dua ettiği ortaya çıktı.

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, terör saldırısında hayatını kaybeden Türk`e Allah`tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi. Türk`ün yetim büyüdüğünü ve sıkıntılarla okuyarak beden eğitimi bölümünü bitirdiğini anlatan Okudan, "Rahata tam kavuşmuştu ki terör saldırısında şehit oldu. Rabbim ailesine, bizlere sabır versin" dedi.

"İNŞALLAH ALLAH BİZE ŞEHİT OLMAYI NASİP EDER"

Okudan, Türk`ün kendisine gönderdiği son telefon mesajını gözyaşı içinde okudu. Okudan, Türk`ün mesajında, "Abi benim işim yok gücüm yok. Bu sebeple yuva kurmam da zor. Artı anneme ve ablama da bakmakla yükümlüyüm ama inan inşallah hep beraber doğru yolda doğru işler yaparız da Allah da bize şehit olmayı nasip eder" ifadelerini kullandığını aktardı.


Anahtar Kelimeler: