PROF.SANCAR PARKI B.ÇEKMECE`DE HİZMETE AÇILDI

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof.Dr.Aziz Sancar`ın ismi,Büyükçekmece`deki bir parka verildi

BÜYÜKÇEKMECE 28.05.2016 20:53:40
PROF.SANCAR PARKI B.ÇEKMECE`DE HİZMETE AÇILDI

Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı için yapılan törende konuşan Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün ise Nobel ödülünün tüm Türkiye`yi gururlandırdığını ifade etti. Başkan Akgün, Sancar`ın Amerika`da kurduğu Türk Evi Projesi ve kurduğu vakıf hakkında bilgiler de verdi , Sancar`ın Türk gençleri için önemli bir örnek teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

BÜYÜKÇEKMECE`DE SANCAR`IN HEYKELİ YAPILACAK

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yapmış olduğu konuşmada Sancar`ın ödül aldıktan sonra Türkiye`deki ilk ziyaretini Anıtkabir`de yaptığını ve ödülünü de Anıtkabir`e teslim ettiğini hatırlattı. Başkan Akgün, "Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı" ile ilgili bilgiler verirken, bu parka Aziz Sancar`ın bir heykelinin de yapılacağını kaydetti. Heykeli yapacak sanatçıyı ve heykelin maketini takdim eden başkan Akgün, Sancar`a bir de sürpriz yaptı. Başkan Akgün, Sancar`ın ilkokul 4`üncü sınıf karnesinin bir örneğini programa katılan vatandaşlara gösterdi.

"BU VATANI DAHA ÇOK KIZLARIMIZA VE KADINLARIMIZA BORÇLUYUZ"

Adının bir bilim parkına verilmesinden onur duyduğunu belirten Sancar ise, kız çocukları ve kadınların eğitimine vurgu yaptı. Büyükçekmece Belediyesi ve halkına sonsuz şükranlarını sunduğunu belirten Sancar, "Son 3 haftadır Türkiye`deyim. Birçok yerde konuştum, bir çok üniversitede ders verdim. Çok ilgi gördüm, çok takdir gördüm. Duygularımı ifade etmek zor, çok duygulandım. Özellikle gençlerimizin heyecanı beni çok duygulandırdı. Çünkü onlar bizim geleceğimiz, umudumuz. 7`den 70`e kadar genç kızlarımız ve hanımlarımızın Türkiye`ye Atatürk`e bağlılığı beni çok duygulandırdı. Biz bu vatanı daha çok kızlarımıza ve kadınlarımıza borçluyuz. Çok sağolun, hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Törene CHP İstanbul Milletvekilleri Engin Altay ve Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat,eski milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükçekmece Belediye Meclis üyeleri,muhtarlar, STK temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Anahtar Kelimeler: