BÜYÜKÇEKMECE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

Çanakkale Şehitleri Büyükçekmece`de dualarla anıldı

BÜYÜKÇEKMECE 18.03.2016 14:56:34
BÜYÜKÇEKMECE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 101 yıl önce Çanakkale Deniz Savaşları ile başlayan destanın Türk tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti adına yazılmış en büyük ve en önemli destan olduğunu söyledi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü Büyükçekmece Çanakkale 100. Yıl Anıtı önünde yapılan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma gününe resmi erkan ve yüzlerce vatandaş katıldı yoldan geçen araçlar da klaksonlarla eşlik etti.

Törene katılım yoğundu

Büyükçekmece`de gerçekleştirilen Çanakkale Şehitlerini Anma Günü programına, Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Ayhan Akkaya, Büyükçekmecece Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara, Büyükçekmece Müftüsü Ahmet Yaylalı, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, AREL Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Mehmet Çivi, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Gençlik milli duygulardan uzaklaşmasın"

Anıta çelenk konması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`mızın okunmasıyla başlayan törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gençlerin milli duygulardan uzak eğitim aldığını ve milli duygulardan uzak yetiştiklerini belirterek; "Tarihimizin kahramanlıklarla dolu destanlarını ve şehitlerimizin kanlarıyla yazılan şanlı tarihimizi bizden sonra gelecek kuşaklara bizden çok daha iyi anlatmalıyız ki, onlarda kendilerinden sonra gelen kuşaklara aktarabilsinler" dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu

Türk tarihi adına yazılan destanların en büyüğünün Çanakkale Destanı olduğunun altını çizen Başkan Akgün; konuşmasına şöyle devam etti "Cumhuriyetimizin gerçek anlamda temelinin atıldığı gün 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Savaşları`nın başladığı gündür. Bugün 101`inci yıldönümünde hem kahraman şehitlerimizi anıyor, hem de zaferimizi kutluyoruz. Eğer bu halkın bağrından çıkan o 250 bin kahraman şehidimiz bu şanlı destanı yazmamış olsalardı belki bugün Türkiye Cumhuriyeti ya olmayacak ya da bir başka şemsiye altında var olacaktı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 101 yıl önce Çanakkale`de şehit düşen ve bugüne kadar bu vatan, bu bayrak uğruna şehit düşen kahramanlarımızın aziz hatıraları önünde eğiliyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun.Türkiye üzerinde bugün çok büyük oyunlar oynanmaktadır.Geçmişte Çanakkale ve İstiklal savaşlarında olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece bu oyunları Allah`ın izniyle bozacağız" 

Başkan Akgün`ün konuşmasının ardından Büyükçekmece Müftüsü Ahmet Yaylalı tarafından şehitlerimiz için dua okundu.

Programla ilgili diğer fotoğrafları web sitemizin foto galeri kısmında görebilirsiniz


Anahtar Kelimeler: