ANAYASANIN DÖRT MADDESİNE DOKUNDURTMAYIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Avcılar`da düzenlediği "Sevgi ve Emek, Kadın Demek" adlı etkinliğe katıldı.

YURTTAN 8.03.2016 20:11:17
ANAYASANIN DÖRT MADDESİNE DOKUNDURTMAYIZ

Kılıçdaroğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, elindeki Anayasa kitapçığını göstererek yeni Anayasa tartışmalarındaki ilk 4 maddeye değindi ve "Bir tek CHP`li parlamentoda varsa, hiçbir değişikliği yapamayacaklar" dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti;

"Anayasanın ilk 4 maddesine biz dokundurtmayız. Kimse kusura bakmasın, Türkiye Cumhuriyetini bize kimse altın tepside ikram etmedi. Türkiye Cumhuriyetini dedelerimiz gözyaşıyla, babalarımız kanlarıyla kurdular."

Kadınların giyim kuşamına hiçkimsenin müdahale etmemesi gerektiğini de söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisine katılan 5 bin kadın adına, aralarında şehit yakınlarının da bulunduğu 10 kadına rozetlerini taktı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı ve CHP`li Avcılar Belediyesi`nin Gümüşpala Parkı`nda ortaklaşa düzenlediği etkinlikte kadınlar ön sıralarda otururken erkekler ise arka sıralarda oturdu.

Etkinliğe katılan kadınlar Avcılar Belediyesi Binbir Çiçek Kadın Korosu`nun seslendirdiği türkülere eşlik etti.

"İstanbul ve Marmara`nın tek kadın belediye başkanı" olarak anons edilen CHP`li Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ise "Avcılar bir kadını, Mustafa Kemal Atatürk`ün ilkelerine bağlı olarak Belediye Başkanı seçmiştir" diyerek, etkinliğe katılan tüm kadınlara ve partili partisiz herkese teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: