Büyükçekmeceli çocuklardan kırmızı kart!

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi bünyesindeki futbol öğrencileri, sporun güzelliklerini ve spor ahlakını yaşatmak için sporcu yemini

BÜYÜKÇEKMECE 25.02.2016 10:58:50
Büyükçekmeceli çocuklardan kırmızı kart!

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi bünyesindeki futbol öğrencileri, sporun güzelliklerini ve spor ahlakını yaşatmak için sporcu yemini etti.

Spora ve sporcuya büyük önem veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Spor Akademisi bünyesindeki tüm sporcuların öncelikli olarak spor ahlakına sahip çıkmalarını istedi.

Fair Play ruhu yaşatılacak

Bir yanda şike iddiaları, bir yanda havada uçuşan kırmızı kartlar, tribün terörü ve bitmeyen kavgalar. Türk futbolu nereye gidiyor sorusu birçok insanı umutsuzluğa sürüklese de futbolda güzel şeyler de oluyor diyen Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi öğrencileri, "Umudunuzu kaybetmeyin; rakibe ve kendine saygılı, kurallara uyan, dürüst, kısacası fair play ruhunu yaşayan ve sahaya yansıtan geleceğin yıldızları Büyükçekmece'de!" mesajı verdiler.

"İyi birey, iyi vatandaş, iyi sporcu"

Yağmurlu havaya aldırış etmeden yemin eden minik futbolcular, Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi'nde profesyonelliğe adım attığım bugün; İyi birey, iyi vatandaş, iyi sporcu” sloganımıza sıkı sıkıya sarılacağıma, kibirden ve kötü alışkanlıklardan uzak durağıma, ülkesine ve insanlığa örnek bir spor akademisi olduğumuzu unutmadan, bana ve arkadaşlarıma emek veren antrenörlerimin sözlerini can kulağı ile dinleyeceğime, yurdumu, milletimi ve bayrağımı her şeyin önünde tutacağıma, hiçbir şekilde ırkçılık ve ayrımcılık yapmayacağıma, Büyükçekmece Belediyesi'nin adını dünyanın her yerinde en iyi şekilde temsil edeceğime şerefim üzerine ant içerim” dediler.

Çirkinliklere kırmızı kart

Minik futbolcuların örnek davranışından büyük bir onur duyduğu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Son zamanlarda gündemden düşmeyen ve futbolda ki olumsuzluklar hepimizi çok üzdü, düşündürdü. Sporcu adaletiyle, centilmenliğiyle ve güzel ahlakıyla örnek olmalı. Minik futbolcularımız çok anlamlı bir davranış sergileyerek sporcu yemini etti. Aslında bu ülkemizde yaşanan olumsuz olaylara kırmızı kart göstermek oldu. Hepsini tek tek kutluyorum” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: