Büyükçekmece Belediyesi Kedileri EV lendiriyor

Büyükçekmece Belediyesi, kedilerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelere kedi evleri yerleştiriyor.

BÜYÜKÇEKMECE 24.12.2015 20:53:00
Büyükçekmece Belediyesi Kedileri EV lendiriyor

İlk etapta her birinde az 20 kedinin barınabileceği 7 adet kedi evi konulacak, bu sayının önümüzdeki günlerde arttırılması hedefleniyor.

Kediler mutlu vatandaş memnun                                

Sokakta yaşayan kedilerin kış mevsiminin soğuk ve yağışlı havasından etkilenmemeleri için harekete geçen Büyükçekmece Belediyesi Sağlık Müdürlüğü ekipleri ilk olarak kedilerin yoğun olarak yaşadıkları bölgeleri tespit etti. Buna göre, Atatürk Mahallesi`ne 2, Mimaroba Mahallesi`ne 3, Güzelce Mahallesi`ne ise 2 adet kedi evi yerleştirilmesine başlandı. Parklara ve yeşil alanlara yerleştirilen kedi evleri daha şimdiden kedilerin ilgini çekmeye başlarken, Büyükçekmeceli hayvanseverler de bu durumdan son derece memnun.

Kedilere sıcak yuva

Kedi evlerinin yoğun olarak yaşadıkları 7 bölgeye yerleştirileceğini açıklayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Soğuk ve olumsuz hava şartlarından minik dostlarımızın etkilenmemeleri için yaptırdığımız kedi evlerini daha önceden tespit ettiğimiz yerlere yerleştirmeye başladık. 3 katlı ve çevresi tel örgütü ile  kapatılan her bir kedi evinde en az 20 kedi barınabilecek. Kedi evlerinin bakım ve takibi de yine belediyemizce yapılacaktır. Ayrıca, Büyükçekmece`mizin duyarlı vatandaşları da bu küçük dostlarımıza mutlaka gereken ilgiyi gösterecektir" diye konuştu.