Akgün, yanan feribottan sağ kurtulan ailelerle bir araya geldi

ARŞİV 12.01.2015 18:53:00
Akgün, yanan feribottan sağ kurtulan ailelerle bir araya geldi

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan-İtalya seferini gerçekleştirirken Adriyatik Denizi'nde çıkan yangında Norman Atlantic isimli feribotun biri Türk 11 yolcusu yaşamını yitirmişti.

 

Yangından sağ kurtulan ve Büyükçekmece'de ikamet eden ikamet eden Necla Erkul, Halil Erkul, Ahter Kılıç, Seyhan Kılıç, Türkan Ünal, Halil İbrahim Ünal'la sabah kahvaltısı yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kazazedelerin feribotta neler yaşadıklarını dinledi.

 

Kahvaltıya Başkan Akgün'ün eşi Hatice Akgün ve Kumburgaz eski Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Çorbacıoğlu da katıldı. "Gelişmeleri yakından takip ettim" Başkan Akgün, feribot faciasından sağ olarak kurtulan ailelere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, yaşanan felaketi kendisinin de yakından takip ettiğini belirtti. Başkan Akgün; "Feribottaki 54 Türk yolcu arasından Büyükçekmece ilçemizde ikamet edenlerin olduğunu öğrendiğim andan itibaren bütün gelişmeleri daha da yakından takip ettim. Çok şükür sizler sağ salim kurtuldunuz. Yaşamını yitirenler için de çok üzüldük. Keşke böyle talihsiz bir kaza yaşanmamış olsaydı" şeklinde konuştu.

 

Yaşadıklarını Akgün'e anlattılar

 

28 Aralık 2014 günü saat 01.30' de arabalı feribota bindiklerini söyleyen kazazede aileler. Sabaha karşı saat 05.10 gibi ağır bir yanık kokusu ile uyandıklarını ifade ederek; "Feribottaki tüm yolcular panik içindeydi. Herkes kendi başının çaresine bakmaya çalışıyordu. Çok yakınımızdan alevler yükselmeye başlayınca oldukça korktuk. Bir üst kata doğru kaçarken kendi çabamızla can yeleklerini bulabildik" dediler. Kazazede aileler, kurtarma operasyonunun 2 helikopterle yapıldığını, feribottan alınıp içinde yolcu bulunan kruz gemisine götürüldüklerini ve orada ilk yardımın gemide bulunan Türk şoförler tarafından yapıldığını anlattılar.