21. EMITT FUARI, BAŞKAN AKGÜN`Ü ÜZDÜ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, 21.EMITT Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BÜYÜKÇEKMECE 30.01.2017 12:16:00
21. EMITT FUARI, BAŞKAN AKGÜN`Ü ÜZDÜ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün dünyanın 3.büyük Turizm Fuarı kabul edilen bu yıl 21.kez düzenlenen EMITT Fuarı` na Avrupa ülkelerinin katılmamasından dolayı memnun olmadığını söyledi.

Başkan Akgün bu konuda şunları söyledi "Dünyanın üçüncü büyük Turizm Fuarı olan 21.Emitt Fuarı`ndayız, görüntü bizi tabi çok memnun ve mutlu etmedi. Turizmde beklediğimiz müşteri potansiyeli gelmedi, Avrupa ülkeleri hiç yoktu, Uzakdoğudan ülke hiç yoktu, Kore hariç, Rusya yani Kuzey yoktu" 

Aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Encümen üyelik görevini sürdüren Akgün, yerli ya da yabancı olsun bütün katılımcıları, 81 vilayet ve ilçelerden gelen Belediye Başkan ve temsilcilerini en şekilde ağırladıklarını ifade ederek bu konuda şu ifadeleri kullandı.

"Şartlar her ne şekilde olursa olsun biz burada şu anda Balkan ülkelerini, Türkiye Cumhuriyetlerinin hemen güneyimizdeki ülkeleri Arapları Kore`ye kadar olan bazı dünya ülkelerini ağırlıyoruz. Türkiye`nin 81 vilayetinden ve ilçelerinden gelenleri ağırlıyoruz, Belediye olarak ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz özellikle Büyükçekmece Belediyesi ekipleri aracıyla, sağlık ekipleriyle 81 vilayettten gelen Belediye Başkanlarımızın ve görevilerin konforunu sağlamaya çalışıyoruz, akşamları onlara ağırlıyoruz, sorunlarını dinlemeye ve gidermeye çalışıyoruz."

Eskiden katılan ülkelerin bu yıl EMITT Fuarı`na katılmamasını ülkemizin bulunduğu şartlara bağlayan Başkan Akgün; o insanların gelmesi için Türkiye`nin mutlaka özel bir çaba çaba göstermesi gerektiğinin altını çizerek bu konuda 

"BİR AN ÖNCE OLAĞANÜSTÜ HALDEN ÇIKMAK ZORUNDAYIZ"

"Demokrasimizin standartlarını yükseltmek zorundayız, bir an önce olağanüstü halden çıkmak zorundayız. Türkiye`nin güvenilir bir ülke olduğunu dünyaya kabul ettiremediğimiz müddetçe Turizm ülkesi olan bu ülke Turizm`den istediğini alamayacaktır ama eminim ki bugünler de geride kalacaktır" dedi.