"15 Temmuz İşgal Girişimini Unutmadık, Unutturmayacağız"

Büro Memur-Sen İstanbul 8 No?lu Şube Başkanı Hasan ÇAĞLAR 15 Temmuz işgal girişimin yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı

BEYLİKDÜZÜ 14.07.2017 21:51:54

15 Temmuz işgal girişimin yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yapan Büro Memur-Sen İstanbul 8 No’lu Şube Başkanı Hasan ÇAĞLAR, “Şimdi darbecilerle hesaplaşma zamanıdır. Cezasız kalan her suçun, bir yenisini rahminde taşıdığı bilinmelidir. Büro Memur-Sen olarak, 15 Temmuz işgal girişimini, unutmadık, unutturmayacağız. Hainlerden hesap sorulana kadar, ayaktayız, nöbetteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’u destanlaştıran aziz şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

 

İşte O Açıklama:

 

15 Temmuz’da gözü dönmüş vatan hainleri bu ülkede bir kanlı darbe girişiminde bulundular. Bu hain işgal ve darbe girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank,  246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah bu millete karşı kullanıldı.

 

Darbe girişimi 249 şehit, 2 bin 194 gazi bıraktı geride. Genelkurmay işgal edildi. Gazi Meclis savaş uçaklarıyla bombalandı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hedef alındı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü tanklarla kapatıldı. Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bombalandı ve 51 polisimiz şehit oldu.

 

Darbeye karşı sokaklara çıkan milletin üzerine uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla bombalar, kurşunlar yağdırıldı. Marmaris’te kaldığı otelde Cumhurbaşkanımızın canına kast etmek için özel bir birlik gönderildi. Kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” diyen hainler, TRT’yi işgal ederek darbe bildirisi okuttular.

 

15 Temmuz gecesi millet, tankları bedenlerini siper ederek durdurdu. 15 Temmuz işgal girişimi 80 milyonluk milletin gözü önünde, canlı yayınlar eşliğinde gerçekleşti.

 

Büro Memur-Sen ve Memur-Sen, nasıl 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da darbe düzeneğiyle dişe diş mücadele ettiyse, nasıl bu ülkenin yararına olduğuna inandığı her gelişmede milletten yana açıkça tavrını koyduysa, nasıl 7 Şubat ve 17-25 Aralık kumpaslarında milletin iradesine sahip çıktıysa, 15 Temmuz gecesi de 1 milyon üyesiyle meydanlara çıkan Türkiye’nin en büyük sivil gücü oldu. Milletimiz ile birlikte hain girişimi sonuçsuz bıraktık.

 

Bugün FETÖ’nün ve işbirlikçilerinin gerçekleştirdiği 15 Temmuz işgal girişimin yıldönümündeyiz. Meydanda kazanılan zaferin yargı sürecinde yara almaması için her daim teyakkuzda olunması gerektiğine, rehavetin tamiri imkansız sonuçlar doğurabileceğine inandığımızdan, inisiyatif alarak sivil toplum kuruluşlarıyla istişareler ettik ve ‘Ankara 15 Temmuz Platformu’ adıyla bir platform kurduk. Basın açıklamaları yaparak 15 Temmuz’u saptırma gayretlerini boşa çıkardık. Her eylemden sonra da duruşma salonlarını doldurarak şehit aileleri ve gazilerimizi yalnız bırakmadık. 30 Ekim’e ertelenen duruşmalar yeniden başladığında nöbetlerimiz de yeniden başlayacak. Şimdi darbecilerle hesaplaşma zamanıdır. Cezasız kalan her suçun, bir yenisini rahminde taşıdığı bilinmelidir. O nedenle dava neticeleninceye kadar biz burada nöbetteyiz, teyakkuzdayız!

 

Büro Memur-Sen olarak, 15 Temmuz işgal girişimini, unutmadık, unutturmayacağız. Hainlerden hesap sorulana kadar, ayaktayız, nöbetteyiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’u destanlaştıran aziz şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.