Yerel Basının Sorunları Masaya Yatırılacak

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün Antalya`da gerçekleştirilecek ?Türkiye?de Yerel Basın?ın Sorunları ve Çözüm Önerileri? başlıklı çalıştay hakkında basın bülteni yayınladı.

BEYLİKDÜZÜ 22.04.2018 17:20:45 0
 Yerel Basının Sorunları Masaya Yatırılacak

Karayün yaptığı açıklamasında; “Türkiye’de ilkini gerçekleştireceğimiz “Türkiye’de Yerel Basın’ın Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştayımız, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ve şube başkanımız Hidayet Gültekin’in ev sahipliğinde, 22 ilden 100 gazetecinin katılımlarıyla 27-29 Nisan tarihleri arasında Antalya ilinde gerçekleşecek.

 

25 ilde temsilciliğimizi, 5 İlde de Şubemizi kurduk. Yerel Basın Birliği Derneği olarak, 81 ilde şubeleşerek yerel basının öncüsü olmayı hedeflemekteyiz. Antalya şubesinin ardından Tokat şubemizin de açarak Yerel Basın Birliği ailemizi güçlendirmeye devam edeceğiz.

 

“Amaç Mesleki Hak Ve Çıkarların Korunması”

Genel Başkan Nezir Karayün; Yerel Basın Birliği Derneği olarak; T.C. Anayasası, Demokrasi ve İnsan Hakları Beyannamesi çerçevesinde düşünce ve basın özgürlüğünün, Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesi, haber alma hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesi, gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumak; yayın organlarının sahipleri ve çalışanlarının mesleki hak ve çıkarlarının korunması için çalışmak, üyelerinin kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmak amacıyla yola çıktıklarını ifade ederek, birliğin amaçlarını sıraladı.

 

Eğitim, Temsil Edilme, Bilgilendirme”

Karayün; “Baskı ve haksızlıklara uğrayan üyelerimizin hukuksal yollardan yapacağı mücadelelerde destek olmak,  gazete sahipleri ve çalışanlarının düşünce ve şekil itibarı ile yadırganması ve engellenmesinin önüne geçmek, sağlık ve güvenliğinin sağlanması, ekonomik çıkarların korunması, eğitilme, temsil edilme, bilgilendirme, sağlıklı bir çevreye sahip olma hakkı olarak belirlenmiş bulunan, Basın- Yayın organları, sahip ve çalışanlarının haklarını toplumda ve ilgili kanunlarda aranması, tanınması, bu hakların kullanılmasının sağlanması, hak ihlalleri karşısında üyelerini koruyabilecek girişimlerde bulunmak ve desteklenmelerini sağlamaktır.

 

“Sorunlarımızı ve Çözüm Önerilerimizi Sunacağız”

Çalıştayımızda, “Türkiye’de Yerel Basın’ın Sorunları ve Çözüm Önerileri” tartışılacaktır. Sonunda yapacağımız rapor kitaplaştırılarak, öncelikle BİK ve BYEGM’ e, ilgili kurum ve kuruluşlara, Başbakanlık ve T.C. Cumhurbaşkanlığına sunulacaktır.

Amacımız, çalıştay ile yerel basının ihtiyaçları, sorunları, çözüm önerileri, iş süreçlerini ilişkilendirilmesi, ilerlemesi için gerekli iyileşme alanları da bu şekilde ortaya çıkmasını sağlamaktır. Belirlenen hedefler yerel basında çalışanlar için daha anlamlı olacak ve başarı olasılığı daha da yükselecektir. Katılım ve katkı sağlayan herkese tesekkur ediyorum."