YAŞAM VADİSİ, 19 MAYIS' TA KILIÇDAROĞLU'NUN KATILIMI İLE AÇILDI

Beylikdüzü`nde Yaşam Vadisi ilk etabı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu' nun katılımı ile açıldı

BEYLİKDÜZÜ 19.05.2017 21:00:00 0
YAŞAM VADİSİ, 19 MAYIS

1 milyon metrekare büyüklüğü ile İstanbul'un en yeşil ve en büyük kent içi parklarından biri olan Yaşam Vadisi’nin ilk etabının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda açılışını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yaşam Vadisi’nin her noktasını heyet ile gezerek, “İstanbullu nefes almak istiyorsa CHP’li belediyelerin olduğu ilçelere gider. Parkınız hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Yaşam Vadisi, herkesin yaşamına enerji ve dinamizm, özgürlük ve mutluluk katacak ama en çok da gençlerin yaşamına.” diye konuştu.

 

Beylikdüzü Belediyesi, 10 yıllık özleme son verdi.

 

İlçeye nefes aldıran proje Yaşam Vadisi 1. Etabı’nın sonuna gelindi. Vadi, açılan 1000 metrelik Türk Bayrağı eşliğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla görkemli bir tören ile açıldı.

 

Açılışı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul eski Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İstanbul Milletvekili Dr.Ali Şeker, TBMM Başkan Vekili Akif Hamza Çebi ve heyeti ile birlikte gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in çok vahim şartlar altında kurulduğuna dikkat çekerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim devrimlerinden örnekler verdi.

 

Kılıçdaroğlu, “Bugünkü Türkiye’yi Cumhuriyet’i kuranlara borçluyuz. Cumhuriyet’i kuranlara herkesin borçlu olduğunu kimsenin unutmaması lazım.” diye konuştu. Vatandaşlara yeşil ve park alanları kazandırmak için Beylikdüzü’nde daimi bir çaba içinde olunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Umarım ben de torunumu Yaşam Vadisi’ne getiririm, birlikte gezeriz.” dedi.

 

25 Şehit Asker Anıldı

 

Beylikdüzü Belediyesi’nin yıldız eseri olarak tanımladığı Yaşam Vadisi’nin sadece bir park değil, bir yaşam tarzı ve medeniyet sunduğunu dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “19 Mayıs 1919 bir büyük destanın başladığı gündür. O gün İstanbul'dan Samsun'a yola çıkan Bandırma Vapuru'nda Mustafa Kemal ve kurmay heyetinin yanı sıra 25 er ve erbaş da bulunuyordu. İşte Bandırma Vapuru'ndaki bu 25 genç, Kurtuluş Savaşımızın ilk genç kahramanları arasındadır. Aydınlı Ali oğlu Musa Çavuş'u, Konyalı Mustafa oğlu Kemal Çavuş'u, Sivaslı Ali oğlu Rıfat Onbaşı'yı, Çatalcalı Tevfik oğlu Adem Onbaşı'yı, Tokatlı Abdullah oğlu Mehmet'i, Üsküdarlı İhsan oğlu Mehmet Lütfi'yi, Geredeli Mehmet oğlu Mehmet'i ve Bandırma Vapuru'ndaki tüm genç kahramanları saygı ve minnetle anıyorum. Unutulmadıklarını bilsinler, aziz ruhları şad olsun.” diye konuştu ve sahneye 25 eri temsil eden gençleri davet etti.

 

Japon Bahçesi Dostluk İçin Açıldı

Japon müziği olan Koto müzik dinletisi eşliğinde Japon Bahçesi’nin açılışı Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun bulunduğu heyetle gerçekleştiren Japonya Başkonsolosu Norio Ehara, şunları şöyledi: “Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak böyle bir günü kutluyor olmaktan çok mutluyum. Bugün sizlerle tanışmaktan mutluluk duyuyorum. Japonya ve Türkiye arasındaki güzel dostluk ilişkisini sürdürecek bu bahçeyi yaptığınız için teşekkür ediyorum. Bu fırsatla sizlere tarihi bir olaydan bahsedeceğim. Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk’ün vefat ettiği zaman saat 9’u 5 geçe durmuş durumda. O oda da şu an asılı değil ama o dönemde Japon resimlerinden biri asılıydı. Atatürk İmparator Meiji’yi çok seviyordu ve son zamana kadar o resim orada duruyordu.1890 yılında Ertuğrul Fırkateyni olayından bu yana ülkelerimiz dostluk ilişkilerini sürdüre gelmiştir. Atatürk de bu olayı çok iyi bilen kişilerdendi. Bu olaydan dolayı Meiji’ye de çok saygı duyduğunu bildirmek isterim. Türkiye ve Japonya birçok alanda birbiriyle ilişkide olan iki ülke.

 

Vadi, Beylikdüzü’ne Hayat Katıyor

 

Beylikdüzü’ne günlük 13 milyon litre ilave oksijen kazandıran Yaşam Vadisi 1. Etabı’nda 7.500 m2’lik bir gölet alanı, 2 büyük havuz, 2 adet şelale, su oyunları alanları ile küçük dereler yer alıyor. Vadide çeşitli anı parkları ve tematik parklar, satranç bocce ve gateball gibi açık hava oyun alanları, çim amfi, dinlenme ve sosyal etkinlik bölümleri bulunuyor. 1. Etap içerisinde 2 bin 560 adet yetişkin ağaç, 44 bin adet ağaçcık-çalı, 2 bin 400 adet bitki, 62 bin adet çiçek alana hayat katıyor. Yaklaşık 250 bin m2’lik Vadi, 7’den 70’e herkesin güvenli bisiklet kullanımına uygun. Alanda 3.62 km yürüyüş yolu ve 1.18 km bisiklet yolu var. 9 girişin mevcut olduğu vadide 538 araçlık otopark alanı da hazır durumda. 1. Etap için yapılan toplam maliyet ise yaklaşık 50 milyon TL. Vatandaşlara eksiksiz ve keyifli bir ortam sunabilmek için etapta tam 70 kişi görev alıyor.