YAKUPLU MUHTARLIK BİNASI HİZMETE AÇILDI

Beylikdüzü Belediyesi, Mahallemiz Cumhuriyet” ile Mahallemiz Marmara”nın ardından Yakuplu'ya yeni bir muhtarlık binası ve belediye çözüm merkezi kazandırdı

BEYLİKDÜZÜ 21.04.2016 12:02:38 0
YAKUPLU MUHTARLIK BİNASI HİZMETE AÇILDI

Beylikdüzü Belediyesi, “Mahallemiz Cumhuriyet” ile “Mahallemiz Marmara”nın ardından Yakuplu’ya yeni bir muhtarlık binası ve belediye çözüm merkezi kazandırdı. Merkezin açılışını yapan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yakuplu’nun hak ettiği değere kavuşacağını belirterek, “Yerelin en güçlü iki dinamiği olan muhtarlık ve belediye bir araya gelmiş oluyor. Burada oluşturduğumuz çözüm merkezimiz ile muhtarların da yükünü azaltacağız” şeklinde konuştu.

Beylikdüzü’nün 10 mahallesine de kazandırılacak muhtarlık binası ve belediye çözüm merkezinin üçüncüsü Yakuplu’da hizmete hazır. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Beylikdüzü mahalle muhtarları ve vatandaşların katılımıyla “Mahallemiz Yakuplu”nun açılışı yapıldı. Duygularını ifade eden Yakuplu Mahalle Muhtarı Yüksel Kol, katılımcılara ve Başkan İmamoğlu’na teşekkür etti ve “Muhtarlığımız Yakuplu’ya hayırlı olsun” dedi.

“Buranın Kıymetini Daha İyi Anlayacağız”

Vatandaşın ilk sorguladığı, ilk buluştuğu demokrasinin en önemli başlangıç noktalarından muhtarlık müessesesini olabildiğince kıymetli hale getirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan İmamoğlu, “Muhtarlık ve çözüm merkezinin kıymetini birkaç sene sonra daha iyi anlayacağız. Biz hesap verilebilen ve vatandaşın istediği an kolayca ulaşılabileceği bir mekan tasarımı yaptık. Yerelin en güçlü iki dinamiği olan muhtarlık ve belediye bir araya gelmiş oluyor. Mahalle sakinlerinden şikayet, istek ve talepler buraya ulaşabilecek ve yeterli cevaplar verilecek. Daha iyi bir hizmet ortamı sunuyoruz ve muhtarlarımıza da hak ettiği değeri veriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Tüm Mahallelerde Açacağız”

Başkan İmamoğlu, Adnan Kahveci ve Büyükşehir Mahallesi’nde de hazırlıkların sürdüğünü Gürpınar Mahallesi’nde ise Mayıs’ta Okutan Sosyal Yaşam Merkezi ile birlikte açılacağını, 2016’da tüm mahallelerde bu sürecin tamamlanacağını bildirdi. Yakuplu’nun gelişimi ile ilgili de açıklamalar yapan İmamoğlu, “Yakuplu’daki bu caddemizin yaya ve kaldırımlarını elden geçirerek prestijli cadde haline getireceğiz. Pazar yerinde yeniliğe giderek aktivitelerin yapılabileceği bir alan kazandıracağız. İnşaatını belediye olarak üstelendiğimiz bir ilkokul ve ortaokulun hazırlıklarına başlayacağız. Yakuplu’nun okul sıkıntısını çözeceğiz.” diye konuştu.

“Yakuplu Hak Ettiği Değere Kavuşacak”

Yakuplu’nun tapu ve imar sorunlarının farkında olduğunu da ifade eden İmamoğlu, yoğun bir yapılaşmanın yaşandığını ve çözüm için üst kurumlarla diyalog içinde kaldıklarını söyledi. Yakuplu’nun daha keyifli bir mahalle olması adına birçok projeyi de hayata geçireceklerine dikkat çeken İmamoğlu, Pazarın kuzey tarafına bir anaokulu yapılacağını belirtti. Ayrıca Hasırcılar’ın üst kısmında aile hekimliği talebi olduğunu söyleyen İmamoğlu, “İnanıyorum ki sizlerin de desteği ile Yakuplu hak ettiği değere kavuşacak. Yakuplu’yu bu kadar seven dostlar olmasaydı, mahallede bu derece mahalleli kültürü oluşmazdı. Muhtarımız dahil emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi