"Ya Adama Gülerler Ya!"

Partisi CHP tarafından yeniden aday gösterilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BÜYÜKÇEKMECE 10.02.2019 21:11:00 0

CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, Ak Parti Büyükçekmece adayı Mevlüt Uysal’ın “Büyükçekmece sahilini halka açacağım” vaadinin komik bir söylem olduğunu savunarak; “Ya arkadaşım hiç olmazsa Büyükçekmece sahilinden bir geç. Ondan sonra konuşmalarını yap. Ya adama gülerler ya! İstanbul halkı, Büyükçekmece sahillerinde sabaha kadar dinleniyor, eğleniyor, geziyor” diye konuştu.

Mevlüt bey burada dur! Yeşil adına konuşacak en son belediye başkanısın…”

Partisi CHP tarafından yeniden aday gösterilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlk etapta 4 seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Başkan Akgün, Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal’ın söylem ve vaatlerinin inandırıcı olmadığını savundu.

“Büyükçekmece’de yeşil, Başakşehir’de beton kazandı”

“Büyükçekmece’ye yeşil getireceğim” vaadinde bulunan Mevlüt Uysal’ı sert bir dille eleştiren Akgün, şunları söyledi: “Şimdi bir dakika Mevlüt bey burada dur. Yeşil adına konuşacak en son belediye başkanı sensin. Çünkü biz Büyükçekmece’de 35 yıldan beri halkımızla omuz omuza bugünkü sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yatay yapılaşmayla örnek şehircilik yapıyoruz. Betona Büyükçekmece’yi teslim etmedik. Burada yeşil betonu yendi, yeşil galip geldi. Ama Başakşehir’i yöneten Mevlüt beyin bulunduğu yerde onun belediye başkanlığı yaptığı Başakşehir de beton galip geldi. Bahçeşehir bize bağlıydı şimdi Başakşehir’in bir parçası. Türkiye’nin, Avrupa’nın en güzel uydu kentlerinden birincisi. 1993 yılında başkan yardımcısıydım New York’a giderek Habitat ödülü, en iyi uydu kent ödülünü aldık. Niye? Göletiyle, yeşiliyle villalarıyla bazı yerlerdeki yüksek rezidanslarıyla dünyaca kabul gördü. Ve bu ödülü aldık. Peki ne oldu şimdi? Mevlüt bey tarafından gölet yok edildi. Yeşil alanlar yok edildi. Bahçeşehir halkının kurmuş olduğu derneğin, avukatların direnmesine rağmen ama daha önemlisi Yargıtay’ın, Danıştay’ın, mahkemelerin kararlarına rağmen orada beton yığınlar, beton kuleler devam ediyor. Orada gölet mağlup oldu, orada yeşil mağlup oldu. Bu nedenle değerli arkadaşım sen Büyükçekmece de yeşil adına konuşacak en son kişisin.”

“Metrobüs ihalesini Mevlüt Uysal iptal etti”

Mevlüt Uysal’ın metro ve metrobüs vaatlerinin de gerçekçi olmadığını kaydeden Başkan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Mesela Büyükçekmece’ye metro getiriyorum diyor. Sonra metrobüs diyor.  Büyükçekmece’ye metroyu 1994’den beri getirme imkanları vardı. Çünkü o günden bu güne aynı yönetim İstanbul’u yönetiyor. Metrobüsü de getirebilirlerdi ama Beylikdüzü sınırında bıraktılar. Çünkü o zaman Beylikdüzü’nde  Ak Partili bir yönetim vardı. 2017 yılında görevden zorla istifa ettirilen sayın Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Silivri’ye kadar metrobüs hattının kademeli olarak yapılması için ihale açtı. İhale yapıldı. Sonra onun yerine vekil olarak Mevlüt bey geldi. Başakşehir Belediye Başkanı. İptal etti. Sadece metrobüs değil Kadir Topbaş’ın yapmış olduğu bütün ihaleleri iptal etti. Bunların hepsi, yalan ya. Metro da yalan. Ama inşallah bunları biz yapacağız. Ekrem İmamoğlu ile yapacağız. Kendi iktidarımızda yapacağız. Mevlüt beye şunu da söylemek istiyorum. Ya arkadaşım hiç olmazsa Büyükçekmece sahilinden bir geç. Ondan sonra konuşmalarını yap. Konuşmasında diyor ki; Büyükçekmece sahilini halka açacağım. Ya adama gülerler ya. İstanbul halkı Büyükçekmece sahillerinde sabaha kadar dinleniyor, eğleniyor, geziyor."

Seçim ofisi açılışlarına CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Fatih Gürakar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.