Vira Bismillah İstikamet Mudanya

BUDO`nun Uludağ isimli deniz otobüsü Büyükçekmece Mudanya seferini tamamlamak üzere Büyükçekmece Mimarsinan İskelesinden dualar eşliğinde Mudanya`ya doğru hareket etti.

BÜYÜKÇEKMECE 23.06.2016 19:49:07 0
Vira Bismillah İstikamet Mudanya

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen proje, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) Büyükçekmece - Mudanya hattındaki ilk seferle gerçekleşti.

Sefer ile ilgili Büyükçekmece Mimarsinan İskelesi`nde düzenlenen törende , Mudanya - Büyükçekmece seferinin ilk yolcuları olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve beraberindeki Bursa ekibi çiçeklerle karşılandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Selamet, Büyükçekmece İlçe Kaymakamı M.Hulusi Arat, Ambarlı Liman Başkanı Mubin Salter Salt "Uludağ" isimli deniz otobüsü ile 1 saat 20 dakika yolculuk yapan ekibi çiçeklerle karşıladı.

İstanbul trafiğinin rahatlamasına büyük ölçüde katkı sağlaması beklenen Batı İstanbul ve Trakya`yı Büyükçekmece üzerinden Bursa`ya bağlayan Mudanya - Büyükçekmece BUDO Deniz Otobüsü seferlerinin açılış töreninde Başkan Altepe, Büyükçekmece Dr.Akgün ve İBB Başkan Vekili Selamet birer konuşma yaptılar.

"Bugün Büyükçekmece`nin bayramıdır"

Töreninde konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bugün Büyükçekmece`nin bayramıdır. Bugüne kadar denizi kullanamadığımızdan dolayı rahatsızlık duymak hepimizin hakkı, kullanamadık. Deniz otobanını şimdiye kadar kullanamama sebeplerine baktığımız zaman önce biz yöneticiler, daha sonra siz vatandaşlardır. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`nin çalışmaları sonucunda deniz otobüsleri işlemleri başladı ve bugünde sonuçlandı. Değerli vatandaşlarımız sizden isteğim deniz otobüslerine sahip çıkın. Buradan havaalanı 19 kilometre gidiş süremiz ise iki saat, buradan Büyükçekmece`den Bursa bir saat 20 dakika oldu. Bu deniz otobüslerine eğer halkımızı sahip çıkarsa bu çalışma devam eder, halkımız sahip çıkmazsa da D-100 Karayolu´ndaki işkencemiz devam eder, takdir halkımıza aittir" dedi.

"Önemli bir ulaşım projesine imza attık"

24 Haziran`ın Büyükçekmece için tarihi bir gün olacağının altını çizen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bölge halkımızın yoğun talebi doğrultusunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak Büyükçekmece - Mudanya BUDO Deniz Otobüsü seferlerini başlatıyoruz. Bu proje hem bölgemiz, hem de İstanbul açısından çok önemli bir ulaşım projesidir. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Recep Altepe`ye ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum"

Başkan Akgün`den sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bir konuşma yaptı. Altepe konuşmasında "Mudanya - Kabataş ile başlattığımız seferlere bugün Mudanya - Büyükçekmece seferlerini ekliyoruz. Batı İstanbul ve Trakya`yı Büyükçekmece üzerinden Bursa`ya bağlayacak olan hattımız hem Bursa hem de Büyükçekmece halkımız için hayırlı olsun" dedi. 

İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet de "bugün hizmet için buradayız. Biz hizmetin olduğu her yerde her zaman varız. Bu hizmet elbette ki hayırlı ve güzel bir hizmet. Anadolu yakası Osmangazi köprüsü ile Bursa`ya çok yaklaştı. Bu hatla Avrupa yakası Bursa`ya yaklaşmış olacak. Bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AKGÜN?DEN KÖPRÜ MAKETİ, ALTEPE?DEN BURSA BIÇAĞI

Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`ye günün anısına binaen ilçenin sembolü olan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü`nün maketini hediye ederken, Başkan Altepe de mevkidaşı Akgün`e Bursa bıçağı hediye etti.

BUDO`nun Uludağ isimli deniz otobüsü Büyükçekmece Müftüsü Ahmet Yaylalı`nın yapmış olduğu dua ve kurdela kesiminin ardından Büyükçekmece Mudanya seferini tamamlamak üzere Mudanya`ya doğru hareket etti.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği törene BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Büyükçekmece İlçe Kaymakamı M.Hulusi Arat, Garnizon Komutanı Per.Alb.Ayhan Akkaya,Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, AK Parti Büyükçekmece ilçe Başkanı İlker Gürbüz, Belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BUDO Tarifeye göre Mudanya`dan Cuma günleri 08.00 ve 16.00 saatlerinde, Pazar günleri ise 08.30 ve 16.00 saatlerinde, İstanbul Büyükçekmece`den ise Cuma ve Pazar günleri 10.00 ve 18.30 saatlerinde ikişer sefer yapılacak.

Haber - Oğuz Cevher