Vehbi Orakçı Köyüne Okul Yaptırdı

Hayırsever işadamı Vehbi Orakçı doğduğu köyde yaptırdığı okulun açılışını yaptı.

ARŞİV 1.05.2014 21:08:00 0
Vehbi Orakçı Köyüne  Okul Yaptırdı

Erzurum`un Horasan ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde yapılan törene Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak,Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu,Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Horasan Kaymakamı Emre Çınar, İstanbul`dan gelen kalabalık bir davetli grubu ve Yeşilyurt köylüleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı. 

 

Tören şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Vehbi Orakçı konuşmasında annesinin hastalanması ve ardından kaybettikleri süreci anlatırken babası Reşat amca ve Orakçı`nın eşi Şehnaz hanımın gözlerinden yaşlar damlıyor; hüzün,sevinç ve mutluluk hepsi birarada yaşanıyordu. Orakçı o günleri anlatırken sesi kısılıyor güçlükle konuşuyor ve davetliler arasında da duygulu anlar yaşanıyordu.

Ve Orakçı`nın törendeki konuşması:

"Anneciğim hastalandığında ben 9 yaşında idim.Yollar karla kaplıydı ve onun hastaneye yetiştirilmesi gerekiyordu.O zamanlar kızaklar kullanılıyordu ve anneciğimi köyümüzden 30 kadar kişinin yardımıyla hastaneye yetiştirdik ancak kurtaramadık cenazesi geri geldi. Babam şu an aramızda, kendisi annemizi kaybettikten sonra evlenmeye yanaşmadı. Neden? Çünkü üzerimizde titriyor bizi üvey anneye bırakmak istemiyordu. Bize hem analık hem babalık yaptı ve 32 yıldır da evlenmedi."    

1980 li yıllarda köylerine gelen dönemin Horasan Kaymakamı olan ve şimdiki İçişleri Bakanı Muammer Güler`in kendisine neden ortaokula gitmediğini sorduğunu da anlatan Başkan Orakçı şöyle devam etti "Kendisine okumak istediğimi ancak köyümüzde ortaokul olmadığını söylediğimde, gel senin kaydını yaptırayım dediğinde sanki dünyalar benim olmuştu. Horasan`da YİBO ya kaydımı yaptırdı sağ olsun Güler sayesinde öğrenimime devam ettim. Sonra Fakülteyi bitirdim ve İnşaat Yüksek Mühendisi oldum. Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğum dönemlerde sayın Güler İstanbul Valisi iken görüşme ve memleketimiz için çalışmalarımıza devam ettik. İnşaallah Beylikdüzü`ne ve memleketimiz için güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz.Sayın Güler biliyorsunuz şu an İçişleri Bakanımız. Kendileri şu an aramızda olacaktı ancak çalışmalarının yoğun olması sebebiyle aramızda olamadı sizlere selamları var."  

Başkan Orakçı`nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak; " Vehbi Orakçı beyin anlattıkları çok önemli şeyler. Bu yaşananlardan bir ders çıkarmak mümkün.  Gelecek nesle anlatılacak pek çok anı ve önemli konular var,bu nedenle bir ders çıkarılmalı.Sayın Kaymakam`ın Orakçı`ya yardım eli uzatması bir cevherin ortaya çıkmasına vesile olmuştur ve o cevher de şu an karşımızda. İşte Başkan da kendisi gibi cevherlerin ortaya çıkmasını istediğinden bu okulu yaptırmıştır."  

Yapılan konuşmalardan sonra Başkan Orakçı kendi adına yaptırdığı 4 derslikli Vehbi Orakçı İlkokulu ve rahmetli annesi adına yaptırdığı 4 derslikli Rabia Orakçı Ortaokulu`nun açılış kurdelasını babası Reşat Orakçı ve protokol ile birlikte kesti.

www.beyhaber.com ailesi olarak hayırsever İşadamı sayın Vehbi Orakçı`yı yapmış olduğu hizmetleri için kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.